Моят анализ на проблемите на ЕС започва от слабото лидерство.

...
Моят анализ на проблемите на ЕС започва от слабото лидерство.
Коментари Харесай

Марешки разкри ключа към успешните политики

Моят разбор на проблемите на Европейски Съюз стартира от слабото водачество.

Това съобщи водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки в изявление за Voice of Europe, оповестиха от пресцентъра на паритята.

„ В резултат на този факт бяха направени серия неточности, с цел да се стигне до това Съюзът към днешна дата да е слаб и потиснат. Мисля, че през последните години концепциите и политиките в Брюксел мощно се разминават с първичното виждане за смисъла на това неповторимо обединяване. Една политическа клика работи по този начин, че да унищожи европейските полезности, да сложи нациите на колене, да допусне европейските жители да се усещат застрашени в личния си дом. Това не може да продължава повече. Убеден съм, че на изборите през май следващата година ще има големи промени в структурата на Европейския парламент. Виждаме какво става в Италия, в Австрия, в Германия, във Франция…Трябва да се обединим, с цел да спасим страните си от безумията на сегашните евро-лидери”, уточни Марешки.

В отговор на въпрос дали старите водачи са вцепенени от боязън пред мисълта, че бъдещият Европейски Съюз ще бъде доминиран от хора от Движението за Европа на нациите и свободата, той акцентира, че имат съображение за такова терзание.

„ Всяко статукво мъчно се предава. Аз имам изрично мнение по този въпрос- водач се раждаш, не те назначават за подобен. В момента Европейски Съюз се ръководи от назначени скъпо струващи на данъкоплатците служители, а не от водачи. И това се трансформира в голям проблем за цялата концепция за Обединена Европа. Ще се веселя доста, в случай че на изборите през май хората от всички страни изхвърлят зад борда тези „ лидери” и дадат късмет на същинските патриоти в Европа да поправят вредите и да работят за просперитета на нашия съюз”, декларира зам.-председателят на Народно събрание.

Попитан за какво ВОЛЯ е приела поканата на Движението за Европа на нациите и свободата /MENF/ да се причисли към това европейско семейство, той разяснява, че деликатно се е срещнал с главните позиции на Движението и е склонен с огромната част от тях.

”Такава е позицията за мигрантската политика в Европейски Съюз. Поздравявам всички другари от MENF, които като Матео Салвини в Италия, да вземем за пример, пазят страната си с съответна политика и печелят от ден на ден последователи. MENF би трябвало да е новият водач в бъдещия европарламент! Ние от ВОЛЯ споделяме мнението на сътрудниците от Движението, че Европейски Съюз се нуждае от голяма смяна – и на лидерско равнище, и като политики, и като отношение към страните-членки. Това ни обединява”, декларира Марешки.

Евродепутатката Джанис Аткинсън, която води изявлението, задава въпроса дали би подкрепил овакантяване на Европейски Съюз, както Англия.

„ Влизането в Европейски Съюз беше съществена национална цел за България дълги години. Това участие ни даде много- свободно напредване в Европа, опция за младежите да учат където пожелаят. След десетилетия зад Желязната завеса, хората могат да пътуват и да опознаят „ забранения” до наскоро свят.

Това са огромни достижения и изгоди за нас от Европейски Съюз. Така че за излизане мъчно бих приказвал. По –скоро ние сме за радикални промени в Брюксел, които да разрешат Съюзът да продължи да съществува и да се развива, само че на напълно друга основа” споделя Веселин Марешки.

В изявлението той разяснява и появяването на ВОЛЯ в българската политика.

„ Лявото и дясното непрекъснато се укоряват кой повече вреди е нанесъл на страната по времето на своето ръководство. Избирателите имат чувството, че всички са идентични и просто разиграват пред народа режисиран театър. А режисьорът нормално са някакви среди отвън България или кръгове у нас, които обаче не са под прожекторите. Изминаха към този момент близо 30 години от демократичните промени, а страната ни към момента е посочена като най-бедна и най-корумпирана в Европейски Съюз. Излиза, че резултат от дейностите на досегашните политически обединения няма. Ето по тази причина сътворих партия ВОЛЯ –като опция не на една съответна партия, а на цялото статукво. Ние желаеме страната да се ръководи транспарантно, честно, с грижа на първо време за хората, да се отстояват националните ползи с достолепие, да има повече вложения и работа, да укрепим патриотизма и изконните фамилни полезности. Но на първо място- да се увеличи стандартът на живот на всеки български жител. Един от методите за това е безкомпромисна борба против картелите и корупцията. Това е визитката на ВОЛЯ”, акцентира Марешки.

В отговор на въпрос какви са последователите му той разяснява, че това са най-много хората, на които им е омръзнало едни и същи политици да се редуват в ръководството, а животът на народа да не се усъвършенства.

„ Ние считаме, че триумфът на всяко едно ръководство се мери по джоба на всеки жител, т.е. по неговото богатство. В България всички браншове имат потребност от сериозна промяна. Години наред партиите и отляво, и отдясно ни убеждаваха, че вършат промени. Наливаха се стотици милиони- да вземем за пример в опазването на здравето. Резултат няма. Затова ние приказваме за стягане на ограниченията против корупцията на всички равнища. Това е ключът към сполучливи политики в другите сектори”, счита Марешки.

В отговор на въпрос по какъв начин работи групата на ВОЛЯ в Народното събрание, той акцентира, че партията е могла да има повече от 12 депутата, в случай че статуквото не е заляло медиите с подправени вести за него и партията по време на предизборната акция.

„ Това явно повлия на някои гласоподаватели. Но даже и 12, ние имаме своята тежест в Народното събрание. В началото всички ни подценяваха. Мислеха, че сме наивни и неопитни, тъй като сме нови за тази институция. Но единствено няколко месеца след началото се видя, че групата на ВОЛЯ е друга от тези, които до момента са били в Народното събрание”, акцентира водачът на ВОЛЯ.

Той акцентира, че има случаи, когато групата се изправя против всички останали.

„ Такава е тематиката с решението закупуване на изтребители за няколко милиарда евро.Нашата теза е, че първо би трябвало да решим проблемите в основни за всички българи сфери- опазване на здравето, обучение, сигурност, пенсии… И едвам тогава да си позволим „ първокласни скъпи играчки”, както ги назовавам. Но лобитата са извънредно дейни и въобще не ги интересува, че с тези милиарди могат да се създадат доста потребни неща за хората”, споделя Веселин Марешки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР