Мотото на родения през 1966 г. във Франция Никола Готрон

...
Мотото на родения през 1966 г. във Франция Никола Готрон
Коментари Харесай

Хората трябва да са в центъра на всяко управленско решение

Мотото на родения през 1966 година във Франция Никола Готрон е „ Никога не се отхвърляй! “. Затова и новият основен изпълнителен шеф на „ МЕТРО България “ гледа към бъдещето с амбициозни проекти. „ Предизвикателството, откогато METRO влезе в България преди 22 години, е да поддържаме нашите бизнес клиенти, а актуалната обстановка направи тази задача още по-трудна “, споделя Никола Готрон. Той е единствено от няколко месеца в България, само че към този момент дефинира този стадий от кариерата си като персонално и професионално благополучие. През април тази година Никола Готрон дойде от Китай в София, с цел да застане отпред като изпълнителен шеф на „ МЕТРО България “. „ Планираме да създадем бизнеса си многоканален, с цел да дадем опция на O2O (онлайн към офлайн) метод за нашите клиенти. Ще продължим да създаваме нашите висококачествени стандарти и лични марки, с цел да подобрим удовлетвореността на нашите клиенти “, дава обещание той. А огромната оригиналност в развиването на компанията под негово управление ще бъде дигитализацията.

- Г-н Готрон, в България сте напълно от скоро. С какво ви изненада нашата страна, хората, общият климат на живот и бизнес?

- Това, с което България ме изненада от пръв взор, несъмнено е хубостта, която страната ви има – обградена от море и планини. Струва ми се, че не говорите задоволително на открито точно за тези дадености на природата. Човек би трябвало да пристигна тук, с цел да им се наслаждения. Харесвам хората тук, животът е спокоен и сигурен.

- Каква съгласно вас е най-важната роля на водача, на водачеството в днешно време?

- Повече от всичко водачът през днешния ден би трябвало да въодушевява хората, да показва сходство сред думи и каузи.

- На какъв стадий от развиването си по ваша оценка е „ МЕТРО България “ и какво ще бъде новото и особеното като подходи, тактики, взаимоотношения с сътрудници и клиенти?

- На първо място бих желал да отбележа, че МЕТРО оперира в неутолим пазар. Следователно пред нас се разкриват редица благоприятни условия. Определено насочваме напъните си към укрепване на връзката с нашите клиенти. А също по този начин и работим в посока да дадем опция на крайните консуматори да се насладят на асортимента за експерти в нашите магазини. Основна оригиналност за МЕТРО в България ще бъде дигитализацията.

- Какъв ще е фокусът на вашето ръководство отпред на компанията? И за какво тъкмо това е вашият избор?

- Хората са и ще бъдат в центъра на компанията и на нейното ръководство. Защо? Защото те са тези, които вършат бизнеса, взаимодействат с клиентите ни, реализират връзката във и отвън магазините.

- Коя е най-амбициозната ви фантазия за „ МЕТРО България “ под вашето управление?

- Да способствам за щастието на хората ни и да повишим удовлетвореността на нашите клиенти.

- Как бихте определили на персонално и професионално равнище страната ни като експат дестинация?

- Започвам от персоналното – просто благополучие. Обичам планината, морето, ските – тук имам всички тези детайли, които обичам в персонален проект. Професионално – благополучен съм, че имам достойнството да ръководя и развъртвам „ МЕТРО България “, опцията да приложа опита, който имам от няколко пазара, и предизвикването да растем дружно в екип.

- Как вашето семейство одобри новината за назначението ви в България?

- Първото нещо, което направиха, бе да отворят Гугъл и да стартират да четат с интерес за историята и забележителностите на страната. И с наслада започнахме да стягаме багажа.

- Кой е най-важният мениджърски урок, с който постоянно се преценявате, без значение в коя част на света е следващото ви предопределение?

- Да бъдем постоянно смирени и да слагаме хората в центъра на всяко решение, което вземаме. За да имаме сътрудници, които идват заран и си потеглят вечер при фамилиите си с усмивка на разположение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР