Мото клубове от цялата страна се обединиха в общ призив

...
Мото клубове от цялата страна се обединиха в общ призив
Коментари Харесай

Мото клубове от цялата страна призоваха мотористите да си останат вкъщи

Мото клубове от цялата страна се сплотиха в общ апел към своите членове - да не изкарват мотоциклетите си в дните на изключително състояние, в случай че ги употребяват единствено за наслаждение и да останат в домовете си. Инициативата е взаимна на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП) и най-голямата свободна мото група в България „ Sofia Riders ", а към нея се причисляват и мото клубове от цялата страна.

Със стопляне на времето обичайно се усилва броят на мотоциклетите на пътя. Има хора, които ги употребяват, с цел да стигнат до работното си място, само че и доста, които ги карат единствено за наслаждение. Именно по тази причина посланието е ориентирано към вторите като всички те се приканват да бъдат солидарни в битката с Covid-19. " Сега е времето всеки от нас да даде своя принос. Да останем по домовете си и да се откажем от това, което ни дава най-голяма независимост - нашите мотори ", се споделя в позицията на мотоклубовете, които започват и акция под надпис „ Оставям мотора си в гаража ".

Поводът за самодейността е и огромният брой произшествия на пътя с мотоциклети през последните дни. По данни на Пътна полиция за седмица в страната са настъпили 15 произшествия с мотористи, при които са ранени 13 индивида, някои от които са в тежко положение.

От Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " не престават да сигнализират, че макар в пъти пониженият трафик по пътищата на страната ни всекидневно настъпват тежки произшествия с ранени или починали хора. Анализ на данните демонстрира, че от началото на изключителното състояние на територията на страната ни настъпват приблизително по 7 пътни катастрофи със починали или ранени хора и повече от 30 - единствено с материални вреди. Затова и от ДАБДП не престават да приканват хората да бъдат още по-внимателни на пътя и да не усилват скоростта, заради неналичието на трафик.

В тези дни на изключително състояние да бъдем още по-внимателни и виновни - освен към себе си, само че и към всички други участници в придвижването. На пътя животът е с преимущество, дано не го забравяме!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР