Мотивирам всички над 40 години, особено над 50 години, да

...
Мотивирам всички над 40 години, особено над 50 години, да
Коментари Харесай

Проф. Костов изуми: К-19 е страхотна и изключително талантлива актриса, но след като го преболедувате...

Мотивирам всички над 40 години, изключително над 50 години, да се имунизират против COVID-19. Това съобщи пред Нова телевизия проф. Коста Костов, който е пулмолог в УМБАЛ "Св. Анна ".

„ Аз ще се имунизирам, тъй като съм уверен в сигурността на някои от имунизациите. Имам едно условно „ да” обаче за имунизирането на по-младите контингенти, да вземем за пример тези под 40 година, тъй като те имат задоволително мощен имунитет, добра отбрана, а някои от тях занапред ще основават фамилии и ще раждат деца ", сподели още той.

И добави: „ Нека те да разчитат по-скоро на имунитета си и да вземат самостоятелно решение с лекаря си”, добави експертът.

Относно всеобщото тестване за COVID-19, той разяснява. „ Това е належащо, с цел да имаме експертиза на епидемията. Към момента ние нямаме такава. Вижте какво вършат страните, които имат необикновен триумф с епидемията – те не се двоумят да тестват населението”.

Той разяснява и какво се случва, откакто човек прекара ковид. По думите му съществува пост-COVID синдром, който има два интервала – следостър Коронавирус, който трае повече от 3 седмици и нескончаем Коронавирус, който е повече от 12 седмици.

„ Изненадващо е, че от нескончаем Коронавирус страдат и хора, които са минали леко през болестта”, сподели още Коста Костов.

Ковид е страхотна и извънредно надарена актриса. Едно от най-големите доказателства против тези, които не имат вяра в коронавирус, е пост-COVID синдромът при пациенти, млади, без съпътстващи заболявания, които седмици или месеци след преболедували ги чака едно или друго недоволство. Огромната част от тях ще се оправят, 95% от тях ще избегнат е пост-COVID.

С процеса на понижаване на антителата понижават и недоволствата. На третия месец 30-40% от пациентите към момента имат недоволства ", разясни проф. Костов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР