МОСВ нареди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг,

...
МОСВ нареди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг,
Коментари Харесай

МОСВ нареди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг, явил се един кандидат

МОСВ подреди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг, а се явил един претендент. 103-градусовия гейзер в Сапарева баня, който изригва всеки 20 минути на 20 метра височина претърпя повреда преди три месеца, оповестява БНР. Фирмата-кандидат да извърши ремонта е от Пловдив и е лицензирана за такива действия.

През май специалисти откриват, че тръбата от каптажа на гейзера е аварирала на към 460 метра дълбочина. От налягането на водата спадна и гейзеровия дирек. Следва разтрошаване на 50-сантиметрова бетонова плоча, с цел да бъдат включени помпи и да се подава от топлата минерална вода за хотелите и почивните бази в града.

Общината обезпечава нужните за ремонт средства - към 120 хиляди лв.. От локалната администрация, обаче, са сюрпризирани разпореждането на Министерство на околната среда и водите. Ведомството на Борислав Сандов задължили провеждането на търг, вместо да се отиде на директно договаряне.

" Ремонтът към този момент да е приключил още преди летния сезон и напора на туристи ", разяснява кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Сега от общината ще изчакат да отмине летния сезон, самият ремонт ще стартира евентуално след 10 септември и съгласно контракта би трябвало да завърши за 20 дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР