Мостът над река Искър в село Лютиброд по третокласния път

...
Мостът над река Искър в село Лютиброд по третокласния път
Коментари Харесай

АПИ: Мостът в Лютиброд е безопасен

Мостът над река Искър в село Лютиброд по третокласния път III-1602 Лютиброд - Челопек е безвреден за водачите и жителите на селото. В момента, заради модернизацията на път I-1 сред Мездра и Лютидол, правата на третокласния път III-1602 се употребява като обходен маршрут за коли до 3,5 тона. Той свързва Враца с второкласния път II-16 през Искърското дефиле.

След обстоен оглед на трасето и оборудванията по него , беше открито, че са в положително положение и могат да поемат трафика, осигурявайки сигурност за пътуващите. Въпреки неудобствата, породени от затварянето на път I-1 сред Мездра и Лютидол, управлението на Агенцията " Пътна инфраструктура " се стреми да провежда придвижването по най-щадящ и безвреден метод . Работи се и в непрекъсната съгласуваност с " Пътна полиция ", защото обходните трасета минават през територията на 6 области - София, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен и Видин.

Шофьорите се приканват да карат деликатно, да съблюдават пътната сигнализация и да заобикалят рисковите изпреварвания, които могат да застрашат сигурността на всички. Обходните направления може да причинят неудобства както на водачите, по този начин и на жителите, само че прекъсването на придвижването е належащо за обезпечаване на сигурност по време на пътуването и за осъществяване на модернизацията на път I-1.

Инвестиционната стратегия на Агенцията " Пътна инфраструктура " включва главен ремонт на 6,6 километра от път III-1602 Лютиброд - Челопек и на моста над река Искър в село Лютиброд. В момента се организира процедура за избор на реализатор за ремонта и за строителен контрол. Работата продължава в съдействие с Областно пътно ръководство - Враца. Очаква се да бъдат определени изпълнителите скоро и да стартират строителните работи.
 Ограничават придвижването сред Мездра и Лютидол поради ремонт
Ограничават придвижването сред Мездра и Лютидол поради ремонт

Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР