Москва заяви, че забранява на осем настоящи и бивши служители

...
Москва заяви, че забранява на осем настоящи и бивши служители
Коментари Харесай

Русия забрани на Джон Болтън и на шефа на ФБР да влизат на нейна територия

Москва съобщи, че не разрешава на осем сегашни и някогашни чиновници на държавното управление на Съединени американски щати да влизат в Русия, заяви Българска телеграфна агенция.

От известие на съветското външно министерство излиза наяве, че възбрана за влизане на съветска територия се постанова на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Кристофър Рей, шефа на националното разузнаване Аврил Хейнс, основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд (който е и министър на правосъдието) и министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

Другите от съветския санкционен лист са шефът на федералната работа за изтърпяване на наказванията Майкъл Карвахал, шефът на Съвета по вътрешна политика Сюзън Райс, някогашният консултант на президента по въпросите на националната сигурност Джон Болтън и някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джеймс Улси.

Според съветското външно министерство американските представители са " взели участие в построяването на антируската линия ", следвана в американската политика. Дипломатическото ведомство акцентира, че решението да разгласява имената на лицата, включени в листата със наказания, които нормално се пазят в загадка, е взето заради " невиждания " темперамент на предизвиканите от Вашингтон затруднения в руско-американските връзки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР