Москва. Турция е пред епидемия“, е озаглавена една от статиите

...
Москва. Турция е пред епидемия“, е озаглавена една от статиите
Коментари Харесай

„Российская газета“: Турция е пред епидемия

Москва. „ Турция е пред зараза “, е озаглавена една от публикациите на страниците на вестник Российская газета . Изданието разяснява, че Федералната организация по туризма на Русия (Ростуризъм), е предизвестила своите жители, пътуващи към Турция, да вземат под внимание появилата се по-рано информация за появяването на тип комари на южния бряг на Черно море, който придвижва вируса Зика. Ростуризъм също по този начин предизвести туроператорските компании за заплахата, която може да съставлява подобен тип пътешестване.
Фактът, че такива рискови инсекти са открити в бреговете на турските градове Артвин, Ризе и Трабзон, бе оголен от Роспотребнадзор с отпратка към информация от Министерството на здравеопазването на Турция. И въпреки турските управляващи да подхващат дейности, съществуват страхове, че вирусът ще стигне и до централната част на страната.
За вируса Зика стартира да се приказва интензивно през 2016 година преди Олимпийските игри в Бразилия, макар че самият вирус бе открит няколко десетилетия по-рано.
От Федералната работа за отбрана на правата и благополучието на хората (Роспотребнадзор) обявиха за вестника, че вирусът Зика провокира температура и обрив, като при обособени хора могат да се развият и други признаци като кониктивит, болежка в мускулите и ставите и отмалялост. Обикновено след няколко дни положението на индивида се усъвършенства, само че казусът е в това, че против Зика няма ваксина или лекуване.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР