Москва трябва да обмисли използването на ядрено оръжие с ниска

...
Москва трябва да обмисли използването на ядрено оръжие с ниска
Коментари Харесай

Кадиров: Русия трябва да използва ядрени оръжия с малка мощност в Украйна

Москва би трябвало да обмисли потреблението на нуклеарно оръжие с ниска мощ в Украйна след огромно ново проваляне на бойното поле. Това съобщи ръководителят на съветския район Чечня Рамзан Кадиров, представен от Ройтерс.

В известие в Telegram по отношение на загубата на Русия на нейната цитадела Лиман в Източна Украйна, Кадиров написа: " По мое персонално мнение би трябвало да се подхващат по-драстични ограничения, чак до оповестяването на военно състояние в граничните региони и потреблението на нуклеарни оръжия ".

Той приказва ден откакто президентът Владимир Путин разгласи анексирането на четири украински района - в това число Донецк, където се намира Лиман - и ги сложи под съветския нуклеарен чадър, като сподели, че Москва ще пази земите, които е завзела " с цялата си мощ и всички вероятни средства ".

Русия разполага с най-големия нуклеарен боеприпас в света, в това число тактически нуклеарни оръжия с невисок потенциал, които са проектирани да бъдат разгърнати против противникови армии.

Други висши съдружници на Путин, в това число някогашният президент Дмитрий Медведев, допуснаха, че Русия може да се наложи да прибегне до нуклеарни оръжия, само че апелът на Кадиров беше най-ясен.

Влиятелният държател на кавказкия район Чечня е деен бранител на войната в Украйна, като чеченските сили са част от авангарда на съветската войска в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР