Москва ще отговори на експулсирането на 70 руски дипломати от

...
Москва ще отговори на експулсирането на 70 руски дипломати от
Коментари Харесай

Лавров към София за изгонените руски дипломати: Ще отговорим на нашите български колеги

Москва ще отговори на експулсирането на 70 съветски дипломати от София, на сегашния стадий съветското посолство в България не може да работи обикновено, сподели съветският външен министър Сергей Лавров, оповестява

" По наша оценка, по оценка на Министерството на външните работи, посолството сега не може да работи обикновено. Естествено, ние ще отговорим на нашите български сътрудници ", сподели Лавров по време на конференция в Москва.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи още, че решението за експулсиране на 70 чиновници на съветското посолство в България е обвързвано с натиска на Вашингтон върху София.

„ Това не е независимо решение на настоящия министър председател, който има безусловно открита и безапелационна проамериканска ориентировка, подготвен е да извърши всевъзможни стремежи на своя суверен “, сподели Лавров по време на конференция. Той изясни, че „ желанията на суверена са да се убие историческата памет у българите, да се унищожи основата на връзките, втвърдени в взаимната битка за самостоятелност и в доста други обстановки, в това число и в новата история “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР