Москва. Руската страна не блъфира, излагайки предложения на САЩ и

...
Москва. Руската страна не блъфира, излагайки предложения на САЩ и
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Москва не блъфира с изисканите гаранции за сигурност

Москва. Руската страна не блъфира, излагайки оферти на Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност и ще направи всичко допустимо, с цел да внедри това схващане на Запад. Това сподели заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в изявление за списание International Affairs .

„ Ние не блъфираме, когато споделяме безусловно твърдо и изрично, че пожелаваме публично отдръпване на решението от срещата на върха в Букурещ през 2008 година, че Украйна и Грузия ще станат членове на НАТО, когато споделяме, че по-нататъшното разширение на НАТО би трябвало да бъде изключено по принцип, когато споделяме, че инфраструктурата на НАТО и всевъзможни мероприятия, които са провокативни за Русия, би трябвало да бъдат върнати към позициите, които съществуваха по време на подписването на фундаменталния акт Русия-НАТО през 1997 година Това са нашите действителни оферти. Това би трябвало да се внедрява (на Запад) с всички сили и ние ще го създадем “, сподели той.

Преговорите сред Русия и Запада за гаранции за сигурност може да се водят по разнообразни пътища, само че това не би трябвало да трансформира същността на предложенията на Москва, означи Рябков.

„ Не изключваме други линии [на договарянията за сигурността], мисля, че в близко бъдеще тук ще има изясненост. ] “, сподели той.

Рябков означи също спешността на разискванията сред Руската федерация и Запада по въпросите за сигурността, като акцентира нуждата от гарантиране на сигурността на Русия и ненапредването на НАТО на изток.

„ Въпросът е незабавен, ескалацията е сериозна, проблемите са огромни, би трябвало да сложим завършек на напредъка на НАТО, инфраструктурата на НАТО, качествата на НАТО и още на изток “, добави Рябков.

На 17 декември съветското министерство на външните работи разгласява план на съглашение със Съединени американски щати за гаранции за сигурност и съглашение за ограничения за сигурност на Руската федерация и страните членки на Северноатлантическия контракт. Те бяха предадени на асистент държавния секретар на Съединени американски щати Карън Донфрид на 15 декември.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР