МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл заяви в понеделник, че дълбоко съжалява

...
МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл заяви в понеделник, че дълбоко съжалява
Коментари Харесай

Кремъл казва, че съжалява за решението на Финландия да затвори граничните пунктове с Русия

МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл съобщи в понеделник, че надълбоко съжалява за решението на Финландия да затвори граничните пунктове на границата си с Русия, ход, който съгласно него отразява решението на Хелзинки приемане на антируска позиция.

Финландия, член на Европейския съюз и - от тази година - също на военния съюз на НАТО, затвори четири пункта на границата си с Русия в събота, защото се стреми да спре потока от търсещи леговище, за който се твърди, че е подстрекаван от Москва.

Граничните пунктове, които затвори, бяха несъмнено най-натоварените пропускателни пунктове.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, говорейки в постоянни вести брифинг още веднъж отхвърли обвиняването на Финландия, че Русия съзнателно тласка незаконни мигранти към границата и сподели, че съветските граничари извършват отговорностите си в сходство с разпоредбите.

Запитан за затварянето на четирите пункта, Песков сподели: " Това не провокира нищо друго с изключение на надълбоко страдание, тъй като имахме дългогодишни, доста положителни връзки с Финландия, прагматични, учредени на взаимно почитание.

" И несъмнено, ние съжаляваме, че тези връзки бяха сменени от такива извънредно русофобска позиция, която водачите на тази страна започнаха да възприемат “, сподели той.

Финландия споделя 1340 км (833 мили) граница с Русия, която също служи като външна граница на Европейски Съюз. < /p>

Хелзинки упрекна съветските управляващи, че насочват мигранти към пропускателните пунктове като възмездие за решението им да засилят съдействието в региона на защитата със Съединените щати, изказване, отхвърлено от Кремъл.

Финландия разгневи Москва, когато тя се причисли към военния съюз на НАТО през април след началото на пълномащабната война на Русия против Украйна - нещо, което тя назовава " специфична военна интервенция " - след десетилетия на необвързаност.

(Докладване от Ройтерс Написано от Гарет Джоунс; Редактиране от Андрю Осбърн)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР