МОСКВА (Ройтерс) - Ходът на Япония да предостави системи за

...
МОСКВА (Ройтерс) - Ходът на Япония да предостави системи за
Коментари Харесай

Русия предупреждава Япония за предоставянето на системи за противовъздушна отбрана Patriot на Украйна

МОСКВА (Ройтерс) - Ходът на Япония да даде системи за противовъздушна защита Patriot на Украйна ще има " съществени последствия " за руско-японските връзки, представител на съветското външно министерство Мария Захарова сподели в сряда.

Отношенията сред Москва и Токио, които така и така са сложни, се утежниха внезапно, откогато Русия изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година Япония се причисли към своите западни съдружници в налагането на огромни стопански наказания против Русия.

Миналата седмица Япония съобщи, че ще се приготви да изпрати ракети за противовъздушна защита Patriot на Съединените щати, откакто преразгледа своите насоки за експорт на оръжия, в първата огромна проверка на Токио на такива ограничавания за експорт от девет години.

Въпреки че новите ограничения за надзор на износа на Япония към момента не й разрешават да доставя оръжия на страни, които са във война, това може индиректно да облагодетелства Украйна във войната й с Русия, защото дава на Съединените щ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР