Москва промени позицията си относно кандидатурата на Украйна за членство

...
Москва промени позицията си относно кандидатурата на Украйна за членство
Коментари Харесай

ЕС върви по стъпките на НАТО, ще се слеят: Лавров

Москва промени позицията си по отношение на кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз, защото тогавашната чисто икономическа организация се е трансформирала в проводник на враждебни политики с световен обсег, съобщи в петък съветският външен министър Сергей Лавров.

Той изяснява за какво Русия, която преди беше склонна да одобри вероятността Украйна да стане член на блока, в този момент направи противоположен завой по въпроса. Лавров съобщи, че участието на Киев може да съставлява по-голям риск за Москва, в сравнение с се смяташе до момента.

" Европейски Съюз се трансформира от градивна икономическа платформа, каквато в началото трябваше да бъде, в нападателен боен състезател, чиито упоритости се простират надалеч оттатък европейския континент ", съобщи външният министър.

 

Лавров цитира изразителност, употребена от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на визитата й в Япония по-рано тази седмица. Тя похвали Токио, че е застанал на страната на западните страни, които постановиха стопански наказания на Русия поради военната ѝ интервенция в Украйна, и изрази предпочитание Европейски Съюз да играе по-активна роля в Индо-тихоокеанския район.

 

Фон дер Лайен дефинира Русия като " най-пряката опасност за международния ред ", като съобщи, че околните ѝ връзки с Китай и опълчването на двете страни на Съединени американски щати и техните съдружници са " притеснителни ".

" Подобно на Европейския съюз, Япония схваща какъв е залогът тук. Не единствено за бъдещето на Украйна. Не единствено бъдещето на Европа. Но това е бъдещето на международния ред, учреден на правила ", сподели тя.

 

 

Москва и Пекин настояват, че тази фраза, разпространявана от Съединени американски щати, разказва западното владичество в интернационалните връзки, което съгласно тях се постанова посредством насила за сметка на всички. Вместо това двете страни се застъпват за многостранна световна общественост на равни.

 

Европейски Съюз " върви по стъпките на НАТО ", съобщи Лавров по време на конференцията. Той твърди, че двете структури са в развой на обединение и в бъдеще Европейски Съюз ще действа единствено като продължение на военния блок, управителен от Съединени американски щати.

 

 

Лавров приказва в Таджикистан след среща на външните министри на няколко някогашни руски републики. Домакин на срещата на върха беше Общността на самостоятелните страни - постсъветска организация за районна интеграция.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР