Москва призовава Вашингтон да осигури координация в дейността, засягаща Сирия,

...
Москва призовава Вашингтон да осигури координация в дейността, засягаща Сирия,
Коментари Харесай

Русия призова САЩ да осигурят координация в дейността, свързана със Сирия

Москва приканва Вашингтон да обезпечи съгласуваност в активността, засягаща Сирия, и да съблюдава суверенитета на тази страна. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров след среща на министрите на външните работи от страните членки на БРИКС, съобщи ТАСС.

"Призоваваме Съединените щати и всички останали, които имат лични сили или лични съветници "на терена " (в Сирия), да обезпечат съгласуваност в активността ни. Зоните за деескалация са един от вероятните разновидности да напредваме взаимно ", сподели съветският министър.

"Приканвам всички да заобикалят едностранни дейности, да съблюдават суверенитета на Сирия и да се включат в общата ни работа, съгласувана с държавното управление на Сирийската арабска република " (САР), добави Лавров.

"Колкото до събитията "на терена " в САР, одобряваме за причина, че би трябвало напълно да бъдат спазвани суверенитетът и териториалната целокупност на Сирия, както плануват резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и други документи на Организация на обединените нации. Затова всички дейности "на терена ", а там има доста участници, в това число участници, които правят военни дейности, би трябвало да бъдат съгласувани с Дамаск ", сподели съветският министър.

"Точно по този начин вършим ние дружно с Турция и Иран, когато движим напред процеса в Астана. Съгласуваме всичките си начинания и оферти с позицията на сирийското държавно управление ", означи той.

Според Русия "всички би трябвало да работят по същия метод, още повече щом става дума да се заемат някакви територии в Сирия, в това число територии, които може да провокират въпроси за същинските замисли на тези, които ги завладяват ", сподели Лавров.

Поредната среща в Астана за споразумяване на сирийската рецесия ще се състои на 10 юли с присъединяване на специфичния делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура, уточни съветският министър. На тази среща е контрактувано да завърши съгласуването на съответните параметри на режима в зоните за деескалация и по техния периметър, подсети Лавров, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР