Москва потвърди смъртта на генерал Владимир Завадски. Заместник-командирът на 14-и

...
Москва потвърди смъртта на генерал Владимир Завадски. Заместник-командирът на 14-и
Коментари Харесай

Москва потвърди смъртта на генерал Владимир Завадски

Москва удостовери гибелта на военачалник Владимир Завадски. " Заместник-командирът на 14-и армейски корпус на Северния флот генерал-майор Владимир Завадски почина в зоната на специфичната военна интервенция ", оповестиха съветски медии, представени от „ Фокус “.

Губернаторът на Воронежска област Александър Гусев е съобщил за гибелта му в своя Telegram канал.

" Заместник-командирът на 14-ти армейски корпус на Северния флот генерал-майор Владимир Завадски почина на военен пост в зоната за специфични интервенции.  До август 2021 година той командваше 4-та гвардейска Кантемировска червенознаменна танкова дивизия, с която Воронежска област е открила дългогодишни положителни връзки ", написа той.

Гусев изрази съболезнования на околните и приятелите на Завадски и прибавя, че офицерът е бил правилен на дълга си.

" Където и да го изпрати родината му, той сподели образец за честност към дълга, за което свидетелстват многочислени награди. Убеден съм, че името на Владимир Завадски, самоуверен офицер, същински военачалник и заслужен човек, ще остане вечно в летописа за славата на Отечеството “, е добавил губернаторът на Воронежска област. 

По-рано беше обявено, че Завадски е попаднал на мина към 14:30 часа на 28 ноември. Към сегашния миг не се прецизира къде тъкмо се е случило това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР