Москва обяви в понеделник, че експулсира италиански дипломат в отговор

...
Москва обяви в понеделник, че експулсира италиански дипломат в отговор
Коментари Харесай

Москва експулсира италиански дипломат, Рим не вижда основание

Москва разгласи в понеделник, че експулсира италиански посланик в отговор на " недружелюбното " извеждане на двама съветски чиновници от Италия през март поради обвинявания за шпионаж. Това заяви организация France Presse, представена от БГНЕС.
Външното министерство съобщи, че е повикало посланика на Италия и той е бил осведомен, че Русия " афишира " за персона-нон-грата " заместник-военноморския аташе на Рим в Москва, който ще има 24 часа, с цел да напусне страната ".
 Украински политолог: Ако Русия блокира наши пристанища, то 6-и флот на Съединени американски щати ще блокира базата Тартус в Сирия Украински политолог: Ако Русия блокира наши пристанища, то 6-и флот на Съединени американски щати ще блокира базата Тартус в Сирия
Наскоро Англия стартира да трансферира своя бойна авиация в Румъния и дала обещание да изпрати унищожител с ракетни оръжия в Черно море,...
Италия осъди като " безпричинно и незаслужено " решението на Русия. Външното министерство в Рим изрази " надълбоко страдание " от решението да бъде експулсиран заместник-военноморският аташе на италианското посолство в Москва с 24-часово предупреждение, като съобщи: " Считаме решението за безпричинно и незаслужено, защото е в отговор на законна мярка, подхваната от италианските управляващи в отбрана на личната ни сигурност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР