Москва обяви днес, че няколко нейни военни кораба ще участват

...
Москва обяви днес, че няколко нейни военни кораба ще участват
Коментари Харесай

Русия и Китай със съвместни военни учения

Москва разгласи през днешния ден, че няколко нейни военни кораба ще вземат участие във военноморски учения, които стартират тази седмица дружно с военноморските сили на Пекин - знак за задълбочаване на връзките на двете страни на фона на натиска от страна на Запада.

Руското министерство на защитата съобщи, че ученията ще се проведат сред 21 и 27 декември в Източнокитайско море за " усилване на военноморското съдействие " сред Москва и Пекин. Те ще включват бойни стрелби с ракети, артилерия и извършения за противопоставяне на подводници, се споделя в изказването.

„ Основната цел на ученията е подсилване на военноморското съдействие сред Руската федерация и Китайската национална република, поддържане на мира и стабилността в Азиатско-тихоокеанския район ", продължава изказването, като се добавя, че Китай ще включи два разрушителя, патрулни кораби, продоволствен транспортен съд и подводница.  

„ В ученията ще вземат участие самолети и хеликоптери на военноморските авиационни сили на Тихоокеанския флот и на Народноосвободителния флот ", съобщи министерството.

Бивши съдружници от Студената война с бурни връзки, Китай и Русия се сближиха през последните години като част от това, което те назовават " безгранични " връзки, настоящи като контраст на световната доминация на Съединените щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР