Москва обяви, че нейните сили ще прекратят едностранно бойните действия

...
Москва обяви, че нейните сили ще прекратят едностранно бойните действия
Коментари Харесай

Москва обяви едностранно прекратяване на огъня, за да могат мирните граждани да напуснат Азовстал

Москва разгласи, че нейните сили ще прекратят едностранно бойните дейности в Мариупол, с цел да могат мирните жители да изоставен завода Азовстал, предадоха международните организации, като цитират изказване на съветското министерство на защитата.

Прекратяването на огъня влиза в действие от 14 ч. московско време (11 ч. по Гринуич), като съветските военни и подкрепящите ги проруски сепаратисти ще се изтеглят на безвредно разстояние. Мирните жители, затворени в завода, ще могат да изоставен в определена от тях посока, посочи министерството.

Категориите лица, на които е позволено да изоставен металургичния комплекс, са дамите, децата и работещите в завода. " Ако в металургичния цех към момента има цивилни, пожелаваме категорично от Киев да даде на командирите на (украински) националистически обединения заповед да ги освободят ", прибавя съветското министерство, представено от Франс прес.

Огромният комплекс от тунели под завода Азовстал е последният бастион на силите на Киев в Мариупол, опустошеният от обстрела пристанищен град на Азовско море. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че там се намират към хиляда мирни жители и стотици ранени, при извънредно тежки условия, без вода и ресурси от храна.

Киев е призовавал нееднократно Москва да им даде опция да изоставен безвредно, напомня Асошиейтед прес.

Русия нееднократно е желала предаването на силите, защитаващи Азовстал, които дефинира като екстремисти и задгранични наемници. Зеленски предизвести, че ще прекъсне мирните договаряния с Москва, в случай че последните бойци в Азовстал бъдат убити, напомня Агенция Франс Прес.

" По въпроса за това, че от Азовстал " не може да се излезе ". Може. Ако киевският режим престане да употребява тези хора за жив щит ", написа в Телеграм говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Русия възнамерява да разиска въпроси, свързани с Мариупол и Азовстал с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по време на идното му посещаване в Москва тази седмица, заяви Ройтерс, като цитира изказване на външното министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР