Москва обеща да продължи военното сътрудничество с Мали и да

...
Москва обеща да продължи военното сътрудничество с Мали и да
Коментари Харесай

Русия обещава военна подкрепа за Мали, отрича връзки с Вагнер

Москва даде обещание да продължи военното съдействие с Мали и да пази териториалната целокупност на страната от Сахел, до момента в който отхвърля каквито и да е връзки с съветската частна войска " Вагнер " в страната, осведоми " Франс прес ".

Кремъл беше обект на сериозен взор по-рано тази година от Франция и Германия поради съглашение за изпращане на 1000 бойци от обвързваните с Кремъл наемници от " Вагнер " в засегнатата от спорове страна.
 Франция предизвести Мали против договорка с съветските наемници
Франция предизвести Мали против договорка с съветските наемници " Вагнер "

Има информации, че хунтата в Мали е на път да наеме 1000 вагнеровци

" Ние осъзнаваме нуждата да подкрепим способността на Мали да се бори с тероризма ", означи съветският външен министър Сергей Лавров по време на диалози в Москва с неговия малийски сътрудник Абдулайе Диоп.

" Ние осигуряваме на страната нужното съоръжение, оръжия и муниции. Ще създадем всичко належащо, с цел да предотвратим заканите за държавността и териториалната целокупност на Мали ", увери още съветският първи посланик.

Той акцентира, че въпросите за ролята на съветските наемници в страната трябвало да бъдат ориентирани към малийските управляващи и че военните начинания, основани от частни съветски жители, не били публична работа на Москва .
 И Германия предизвести Мали против договорка с съветската
И Германия предизвести Мали против договорка с съветската " Вагнер "

" Това опонира на всичко, което Германия, Франция, Европейски Съюз и Организация на обединените нации вършат в Мали "

" По отношение на информациите за проектите на държавното управление на Мали да кандидатства за услугите на съветски частни военни реализатори... този въпрос е извънредно от юрисдикцията на законното държавно управление на Мали ", настоя Лавров.

" Ако тези контракти са подписани с законни държавни управления на суверенни страни, не разбирам какво може да бъде виждано като отрицателно в това ", добави той.

Информациите за договорката с " Вагнер " се появиха, до момента в който Франция се готви да затвори бази в Мали, където нейните военни се борят с ислямистки въоръжен протест от 2013 година
 Мали: Франция ни изостави
Мали: Франция ни изостави

Руски наемници ще гонят ислямисти в Сахел

Руските наемници са свързвани с спорове в Украйна, Африка и Близкия изток. Смята се, че " Вагнер " е близка до президента Владимир Путин и е упреквана в осъществяване на насилия.

Диоп посочи, че е споделил на френските управляващи, че нямало контракт с " Вагнер ", само че акцентира, че " Мали няма да разреши на никоя страна или организация да ни споделя с кого имаме право да поддържаме връзка и с кого не ".

Мали, бедна страна без изход на море, дом на минимум 20 етнически групи, се бори с джихадистки офанзиви и междуобщностно принуждение, което постоянно се популяризира и в прилежащите страни.
 Борел: Ако Мали разположи на своя територия съветски наемници, ще пострадат връзките с Европейски Съюз
Борел: Ако Мали разположи на своя територия съветски наемници, ще пострадат връзките с Европейски Съюз

Провеждане на избори през февруари...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР