Москва няма да се откаже да подкрепя президента на Молдова

...
Москва няма да се откаже да подкрепя президента на Молдова
Коментари Харесай

Путин подкрепи Додон и изрази надежда за по-добри връзки с Украйна

Москва няма да се откаже да поддържа президента на Молдова Игор Додон в днешната комплицирана обстановка в страната му, увери президентът на Русия Владимир Путин, представен от ТАСС.

" Безусловно ще поддържаме и президента Додон, и днешните му съдружни сътрудници с оглед те да се отърват най-накрая от (...) хората, узурпирали до наскоро властта в Молдова, и без значение от възможни вътрешни несъгласия да открият въпреки всичко у себе си сили за образуване на взаимна работа в полза на молдовската страна и молдовския народ ", съобщи съветският президент пред телевизия " Мир ".

През уикенда Конституционният съд на Молдова освободи Додон от президентския пост с претекста,че не е извършил конституционното си обвързване да сформира държавно управление в предоставения му период. Додон назова решението на Конституционния съд обезверена стъпка, ориентирана към узурпиране на властта. Съдът назначи за и. д. президент неговия политически съперник, някогашния министър председател Павел Филип, който разпусна Народното събрание и свика предварителни парламентарни избори. Проевропейският блок " Акум " (Сега " ) и проруската Социалистическа партия сформираха държавно управление, което да се залови с битка против корупцията.

Владимир Путин разчита, че Володимир Зеленски ще може бързо да влезе в ролята президент на Украйна и да показва резултати, показва ТАСС. " На Петербургския (икономически) конгрес не дадох никаква оценка за активността на президента Зеленски, тъй като към този момент няма никаква активност. Не можех да го направя предвид на това обективно събитие: той едвам в този момент се залавя за работа ", сподели Путин пред " Мир ". " Зная от личен опит: с цел да разбере той най-малко дилемите, пред които е изправен, ще би трябвало повечко време. Надявам се тази акомодация към новото му качество да мине много бързо ", добави съветският водач.

Владимир Путин е уверен, че връзките сред Русия и Украйна неизбежно ще бъдат възобновени. Според него не може да липсват естествени връзки " сред елементи от еднакъв народ, или иначе казано, сред два приятелски народа ". Руският президент изрази вяра, че новото управление на Украйна " ще може да работи пламенно " и в тази тенденция, и при решаването на вътрешните украински проблеми - " преди всичко в стопанската система и обществената сфера (...), без да се прикрива с русофобски измислици и хрумвания ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР