Москва. Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е

...
Москва. Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е
Коментари Харесай

„Известия“: Шойгу проведе телефонен разговор с министъра на отбраната на САЩ

Москва. Министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу е провел телефонен диалог с американския си сътрудник Лойд Остин, оповестява вестник „ Известия “ , като се базира на изказване от военното ведомство в Москва.

„ На 6 януари 2022 година се организира телефонен диалог сред министъра на защитата на Руската федерация, генералът от армията Сергей Шойгу, и министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Джеймс Остин. Бяха разисквани въпроси за сигурността от съвместен интерес “, се споделя в известието.

На 31 декември президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че е предизвестил президента на Русия Владимир Путин за недопустимостта на възможни военни дейности против Украйна. Съгласно думите му, сходен сюжет ще докара до наказания и увеличение на наличието на Съединени американски щати в Европа. Путин отговори с предизвестие против вероятни нови ограничавания, като уточни, че това може да докара до спиране на връзките сред двете сили.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис на собствен ред съобщи, че поради обстановката към Украйна Руската федерация може да бъде изправена пред „ невиждани наказания “.

Руско-американските договаряния по въпросите на стратегическата непоклатимост и сигурността ще се проведат на 10 януари. След това, на 12 януари, въпросите за европейската сигурност и обстановката в Украйна ще бъдат разисквани на среща на Съвета НАТО-Русия, а на 13 януари с Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР