Москва и Киев обсъждат варианти за разрешаване на конфликта, които

...
Москва и Киев обсъждат варианти за разрешаване на конфликта, които
Коментари Харесай

Financial Times: Русия вече не изисква „денацификация” на Украйна по време на преговорите

Москва и Киев разискват разновидности за разрешаване на спора, които включват отвод на Украйна да се причисли към НАТО в подмяна на гаранции за сигурност и опция за присъединение към Европейския съюз, настояват събеседниците на изданието.

Освен това съгласно тях в проектоспоразумението липсват три от първичните претенции на Русия: „ демилитаризация”, „ денацификация” и отбрана на съветския език в Украйна.

Financial Times написа още, че отстъпките на Москва се дължат на това, че настъплението на съветските войски се забави поради съпротивата на украинците, която се оказа по-ожесточена от предстоящото.

отбелязва, че Украйна и нейните западни съдружници остават скептични по отношение на желанията на съветския президент Владимир Путин. Те се притесняват, че той може да употребява договарянията като " димна завеса ", с цел да попълни военните си сили и да възнамерява нова атака.

Дейвид Арахамия, член на украинската група за договаряния, разяснява пред Financial Times, че страните са покрай съглашение за гаранции за сигурност и опцията Украйна да се причисли към Европейски Съюз, само че съгласно него вероятността за пробив би трябвало да се третира с повече внимание.

Друг източник заяви пред медията, че Киев е угрижен за непрекъснато изменящата се позиция на Москва, както по отношение на военния напън, по този начин и във връзка с настояванията в договарянията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР