Москва и Киев дават противоречиви съобщения за хода на военните

...
Москва и Киев дават противоречиви съобщения за хода на военните
Коментари Харесай

Ожесточени боеве се водят в Бахмут и Авдеевка без превес

Москва и Киев дават спорни известия за хода на военните дейности на източния фронт, заяви Ройтерс след следващото денонощие на непрекъснати офанзиви.

Според украинската войска съветските сили не престават непрекъснатите опити да завладяват бомбардираните източноукраински градове Бахмут и Авдиевка, без прогрес.

" Те просто се пробват да изтощят нашите войски с офанзива след офанзива ", сподели Сергий Череватий, представител на източната група, по националната телевизия, съобщавайки за 70 случая с обстрел единствено в Бахмут.

Според Киев украинските бойци не престават да отблъскват офанзивите, а Русия търпи доста бойни жертви.

Британското министерство на защитата съобщи, че съветските сили са постигнали единствено " нищожен прогрес " в опита си да обкръжат Авдиевка и са изгубили доста бронирани машини и танкове. Сред загубите е танков полк, който евентуално се е лишил от огромна част от своите машини.

Денис Пушилин, назначеният от Русия водач на частта от Донецка област под контрола на Москва, обаче заяви, че множеството украински елементи са се отдръпнали от цех за метали в западен Бахмут и съветските сили напредват.

 " Гардиън: Кремъл приготвя елита за дълга война

Руската осведомителна организация РИА заяви в сряда, базирайки се на неназован източник, че Москва е изпратила стотици нови и актуализирани танкове във военната зона.

Украинският президент Володимир Зеленски посети два северни града и окопи покрай съветската граница във вторник. Във вечерното си видеообръщение той загатна интернационалния отговор на нахлуването на Русия в неговата страна през февруари 2022 година, като сподели, че " припомня на света, че съветската експанзия може да бъде прекъсната доста по-бързо, в сравнение с от време на време се споделя ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР