Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в

...
Коментари Харесай

Безпокойство в Русия: НАТО разполага в България и Румъния нападателни оръжия |

Москва е обезпокоена от увеличената военна активност на НАТО в Черно море, като тези дейности на Алианса подкопават районната непоклатимост. Това съобщи в четвъртък на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Само преди дни генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО дава отговор на военното струпване на Русия в Крим и Черно море, като усилва наличието си в района. Столтенберг сподели това след последната видеоконференция на външните министри на организацията.

Според Захарова, се усилва броят на захожданията на военноморските сили на страните от НАТО до пристанищата на Черно море на съдружниците и сътрудниците на Алианса, броят на полетите на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати по границите на Русия. " Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се създават сюжети, които допускат и плануват удари, в това число на съветска територия ", твърди Захарова.

" Това провокира съществено безпокойствие у нас. Трябва да вземем поради възходящата военна интензивност на Алианса, а неговите страни членки да реагират надлежно ", сподели дипломатът. " Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук, явно не с най-хубави планове, подкопава районната непоклатимост и забива чеп сред прилежащите страни ".

Във вторник Столтенбер означи, че Русия продължава да нарушава териториалната целокупност на Грузия и Украйна. Русия продължава да построява своята военна мощност в Крим и интензивно разполага сили в Черно море. НАТО реагира, като ускори наличието си на суша, по море и във въздуха. НАТО ще продължи да си сътрудничи със своите сътрудници в района - Грузия и Украйна, както и с три страни от Алианса - Турция, България и Румъния.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР