Москва е готова за диалог с всеки, който има интерес

...
Москва е готова за диалог с всеки, който има интерес
Коментари Харесай

Лавров: Москва е готова за диалог с този, които иска да прекрати използването на Украйна срещу Русия

Москва е подготвена за разговор с всеки, който има интерес да приключи потреблението на Украйна като боен инструмент против Русия, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за американската телевизия Си Би Ес.

" Готови сме да изслушаме всеки, който е заинтересуван от справедливостта, включително от справедливостта в връзките сред Русия и Украйна, която включва, несъмнено, завършек на западната политика на потреблението на Украйна като инструмент във войната против Русия ", съобщи съветският министър на външните работи.

Той напомни думите на съветския президент Владимир Путин, че е незаслужено някой да твърди, че Москва е срещу мирни договаряния, показва ТАСС.

" Лично (държавният секретар на САЩ) Антъни Блинкен сподели това в Давос. Русия постоянно е подчертавала, че е подготвена да разиска всяко съществено предложение, което включва полемика за дадена обстановка, за първопричината за тази обстановка, за достигането до решение, което би подсигурило законно спазването на националните ползи на Русия и Украйна ", означи Лавров.

Той уточни, че Русия предизвестява западните сътрудници от 2007-2008 година, след като НАТО е отишло прекомерно надалеч в разширението си, без значение от обещанията, дадени на някогашните президенти на Съюз на съветските социалистически републики и Русия Михаил Горбачов и Борис Елцин. " Имаше пет талази на разширение на НАТО, последната от които беше през 2021 година ", сподели Лавров.

Той не счита, че обстановката в Украйна ще се промени с вероятно избиране на Доналд Тръмп още веднъж за президент на Съединени американски щати, защото разривът в руско-американските взаимоотношения е почнал при Джордж Буш-младши, който напуща (през 2001 година - бел. ред.) Договора за ограничаването на системите за противоракетна защита.

" Настоящото държавно управление на Съединени американски щати няма интерес към какъвто и да е разговор ", съобщи още министърът, като добави, че съгласно него Съединени американски щати показват " комплекси на безотговорност и предимство ".

По думите му Русия е напълно наясно с какви способи на въздействие Съединени американски щати, Англия и някои страни в Европа набират поддръжка за резолюциите, ориентирани против Москва, в Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той разяснява и спора в Близкия изток. " Това не е знамение, само че аз съм уверен, че до момента в който няма правдивост, до момента в който не бъде основана палестинска страна, от време на време във времето ще се случват все по-големи жестокости в арабския и в мюсюлманския свят ", съобщи Лавров. В същото време той акцентира, че за " варварството от 7 октомври " няма никакво опрощение.

На тази дата предходната година радикалното палестинско придвижване " Хамас " реализира от линията Газа изненадваща офанзива против израелска територия, предизвикала гибелта на към 1200 души (по информация на Тел Авив), най-вече цивилни, което докара до израелско нахлуване в анклава.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР