Москва е готова да разгледа различни места за руско-украински преговори,

...
Москва е готова да разгледа различни места за руско-украински преговори,
Коментари Харесай

Лавров: ЕС налага натиск и антируска политика на Балканите

Москва е подготвена да прегледа разнообразни места за руско-украински договаряния, в това число Белград, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров.

Отговаряйки на въпрос може ли Белград да стане място за договаряния сред съветската и украинската делегации, Лавров сподели, че в този момент е реализирана договореност за среща в Истанбул, което " отразява онази географска точка, във връзка с която съвпадаха опциите и на едната, и на другата страна. “

Готови сме да разгледаме и други места, в това число Белград, уточни съветският външен министър.

Лавров акцентира, че Москва следи какъв напън оказва Европейски Съюз върху балканските страни, с цел да ги въвлече в антируските наказания.

" Свидетели сме на невиждан напън в границите на обща акция, която някои западни политици назовават тотална война против Русия, в която всички средства са положителни ", сподели той.

По думите му този напън не е почнал в този момент.

През последните десетина години Европейски Съюз, в границите на връзките си със страните, които желаят да се причислят към общността, стартира да желае те да се причислят към всичките му външнополитически начинания, а външнополитическите начинания на Европейски Съюз в последно време имат все по антируски темперамент, разяснява Лавров пред сръбски публицисти в Москва.

По думите му Западът се стреми да трансформира Сърбия в инструмент на своята политика.

Според Лавров Русия в никакъв случай не постанова нищо принудително, само че Западът се пробва да наложи своята линия на Сърбия, своите ползи със мощ.

Той сподели, че Западът си слага за цел да пречи на развиването на Русия, посредством въвеждане на наказания, по тази причина постоянно ще намира мотив за използването им.

Според него това няма нищо общо с процесите на интеграция, с влизането в единното икономическо пространство, с върховенството на закона или други критерии за присъединение към Европейски Съюз. Според Лавров става дума за идеологически метод, целящ напън върху Русия. Той добави, че Москва вижда какъв напън се оказва на балканските страни, в това число Сърбия, за присъединение към новите наказания, обхващащи всички сфери - от стопанска система и политика до просвета и филантропична сфера.

Руският външен министър акцентира, че Москва си сътрудничи с доста страни в света и не може да става дума за каквато и да е изолираност.

Руският външен министър акцентира, че Русия надълбоко почита сръбския народ, неговата обвързаност към традициите, историята и историческите другари.

Лавров разяснява също по този начин, че Косово поддържа Киев, с цел да бъде прието, а Прищина желае да се възползва от обстановката и да се нарежда като " надали не основен съдружник на Съединени американски щати и НАТО на Балканите. "

Руският външен министър сподели още, че съветската и сръбската корпорации, които са съсобственици на петролната компания „ Нафтна промишленост Сърбие “ ще могат да намерят взаимноприемливо решение, което ще разреши да се избегнат глобите на Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР