Москва е домакин на първите международни преговори с участието на

...
Москва е домакин на първите международни преговори с участието на
Коментари Харесай

Русия може да признае правителството на талибаните |

Москва е хазаин на първите интернационалните договаряния с присъединяване на талибаните, които превзеха властта в Афганистан на 15 август. Как протече срещата и ще бъде ли Русия първата страна, признала новия режим?

Днешната първа среща, в която взеха присъединяване представители на 10 страни - Китай, Пакистан, Индия, Иран, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан и Русия, мина по протокол без вземането на съответни решения. 

Русия призова талибаните да образуват приобщаващо държавно управление, в което да има представители на всички етнически групи и политически сили в Афганистан. Руският външен министър Сергей Лавров обаче се изрече положително за новите ръководещи в Кабул. 

На днешната среща Лавров съобщи, че Кремъл " признава напъните " на талибаните в опита да стабилизират обстановката в Афганистан, откогато поеха властта в средата на август.

Конференцията идва дни, след като Москва заяви, че Русия, Китай и Пакистан са подготвени да дават помощ на Афганистан, тъй като страната е изправена пред филантропична и икономическа рецесия. Днес Лавров прикани и интернационалната общественост да предприеме дейности и да предотврати филантропичната рецесия в страната.

Въпреки това обаче Кремъл не е подготвен да признае публично ръководството на талибаните. Лавров съобщи, че такава стъпка няма да се приема " към този момент " и разяснява, че първо чака талибаните да изпълнят обещанията, дадени, когато поеха властта. А точно - излъчването на приобщаващо държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР