Москва. Банката на Русия предлага да се въведе забрана за

...
Москва. Банката на Русия предлага да се въведе забрана за
Коментари Харесай

ТАСС: Банката на Русия иска забрана на криптовалутите

Москва. Банката на Русия предлага да се вкара възбрана за издаване, извличане и потребление на криптовалути в Русия. Това се показва в отчета на регулатора „ Криптовалути: трендове, опасности, ограничения “, предава ТАСС .

„ Статусът на съветската рубла, която не е аварийна валута, прави невероятно използването на мек метод в Русия и игнорирането на повишаването на рисковете. Според нас спомагателните ограничения са подобаващи “, се споделя в документа.

И по този начин, „ с цел да понижи заканите, породени от разпространяването на криптовалути “, Банката на Русия предлага да се вкарат редица промени в законодателството.

„ Въведете възбрана за образуване на издаване и (или) издаване, образуване на обращение на криптовалути (включително посредством крипто-борси, криптообменници, P2P платформи) на територията на Руската федерация и определяне на отговорност за нарушаване на тази възбрана “, се отбелязва в документа.

Предлага се също по този начин да се откри отговорност за нарушение на законовата възбрана за потребление на криптовалути като средство за заплащане за артикули, работи и услуги, продадени и закупени от юридически и физически лица - поданици на Руската федерация.

„ Въведете възбрана за вложения от финансови организации в криптовалути и свързани с тях финансови принадлежности, както и за потреблението на съветски финансови медиатори и съветска финансова инфраструктура за осъществяване на транзакции с криптовалути и установете отговорност за нарушение на тази възбрана “, предлага Банката на Русия в отчета.

Регулаторът също по този начин счита за най-хубавото решение въвеждането на възбрана за извличане на криптовалута в Русия.

Банката на Русия, както се отбелязва в отчета, счита, че актуалният мащаб и по-нататъшното разпространяване на „ копаене “ на криптовалута в Русия крие обилни опасности за стопанската система и финансовата непоклатимост: основава непроизводително ползване на електрическа енергия, застрашавайки енергийното доставяне на жилищни здания, обществена инфраструктура здания и предприятия, както и осъществяване на екологичната стратегия на Руската Федерация; генерира търсене на инфраструктура за осъществяване на транзакции с криптовалути, което ускорява отрицателните резултати от разпространяването на криптовалути и основава тласъци за заобикаляне на регулацията.

Отбелязва се негативното влияние на добива върху прилежащите пазари и околната среда, както и фактът, че наклонността към увеличение на каузи на Русия в общия размер на рандеман може да усили въглеродния отпечатък на страната и да попречи на постигането на сложени цели в региона на устойчивото развиване.

„ Смятаме, че предвид на забележителните отрицателни резултати, които има върху енергетиката, околната среда и промишления бранш, е целесъобразно да се приложи набор от ограничения за ограничението им “, се споделя в отчета.

„ Банката на Русия възнамерява да усъвършенства системата за постоянен мониторинг на интервенциите с криптовалути, в това число взаимна работа с финансовите регулатори на страни, в които са регистрирани крипто тържищата, с цел да получи информация за интервенциите на съветски клиенти на задгранични пазари на криптовалути “, се споделя в отчета.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР