Московските ЦСКА и Спартак завършиха 2:2 във вълнуващ двубой от

...
Московските ЦСКА и Спартак завършиха 2:2 във вълнуващ двубой от
Коментари Харесай

ЦСКА и Спартак подариха зрелище на феновете, медиите си спомниха за най-големия побой между агитките

Московските ЦСКА и Спартак приключиха 2:2 във трогателен дуел от съветската Премиер лига - резултат, дал опция на Зенит да дръпне със 7 точки на върха в подреждането. Тимът от Санкт Петербург към този момент има в актива са 33 точки след 13 изиграни мача и е единственият, който към момента няма загуба в елита на Русия през този сезон.

От своя страна ЦСКА и Спартак останаха надлежно трети и втори с актив от 25 и 26 точки. 25 пункта има и четвъртият Ростов, който има по-лоша голова разлика от армейците.

На стадион " ВЕБ Арена " в съветската столица участваха 30 000 фенове, видяли в действителност първокласен конфликт на терена.

ЦСКА се отдръпна на почивката с гол преднина, дело на Фьодор Чалов, само че Спартак направи цялостен поврат през второто полувреме, реализирайки в границите на четири минути две попадения - влезлият на полувремето Антон Зинковский в 53-та и Александър Соболев в 57-та. Чалов избави точката за армейците, откакто се разписа в 70-та минута.



Много забавен факт е, че във времето, когато Русия е във война с Украйна, медиите в страната взеха решение да напомнят случката от 1998-а година, а точно - най-масовият пердах сред почитателите на ЦСКА и Спартак.

Тогава хиляди хора се бият, милицията стреля във въздуха, а травматологичните клиники са задръстени от пациенти.

Легендарната борба в Соколники през 1998 година

Най-големият пердах в историята на съветското фенско придвижване през 1998 година се организира в спортния замък " Соколники ", където се сблъскват най-малко хиляда почитатели на Спартак и ЦСКА.

На 26 септември 1998 година хокейният тим Спартак играе против Металург, а до края на мача към 300 почитатели на ЦСКА идват в " Соколники " в навечерието на футболен мач.

Сблъсъкът на почитателите продължава 20-25 минути, като полицаите се пробват да спрат конфликтите, а съгласно разнообразни източници участниците са били към хиляда: 300 почитатели на ЦСКА и 700 ултраси на Спартак.

Новините за мелето преди дербито даже стигат до националния ефир.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР