Mосковски съд осъди двама мъже на дълги години затвор за

...
Mосковски съд осъди двама мъже на дълги години затвор за
Коментари Харесай

Руски дисиденти получиха присъди за рецитиране на стихове

Mосковски съд осъди двама мъже на дълги години затвор за декламиране на стихове против войната в Украйна , съобщи Агенция Франс Прес.

Артьом Камардин беше наказан на седем години затвор , а Егор Щовба - на пет години и шест месеца под виковете " Срам! " на техните поддръжници в правосъдната зала.

Руските управляващи са задържали хиляди хора за елементарни протестни дейности против офанзивата в Украйна, като рецензиите са сложени отвън закона.

33-годишният Камардин съобщи, че задържането му е било изключително грубо, потвърждавайки, че служителите на реда са го принудили да снима видеоклип с извинения, до момента в който са заплашвали приятелката му.

В навечерието на ареста си той е рецитирал стихотворението си " Убий ме, полицай! " на московски площад, където дисиденти се събират още от руско време.

Камардин също по този начин е издигнал обидни лозунги против имперския план " Нова Русия ", целящ да анексира южната част на Украйна.

И двамата са наказани за " подбудителство към ненавист " и " приканване към действия, застрашаващи държавната сигурност ".

Камардин съобщи пред съда, че не е знаел, че дейностите му нарушават закона и помоли за благосклонност.

" Не съм воин и да отида в пандиза поради убежденията си в никакъв случай не е влизало в проектите ми ", сподели той в изказване, оповестено в канала на поддръжниците му в Telegram.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР