Московиси иска от Италия надежден бюджетИталия трябва да представи "надежден

...
Московиси иска от Италия надежден бюджетИталия трябва да представи "надежден
Коментари Харесай

Московиси иска от Италия надежден бюджет

Московиси желае от Италия благонадежден бюджет
Италия би трябвало да показа "надежден бюджет" за идната година, съобщи еврокомисарят Пиер Московиси и назова антиелитарното държавно управление в Рим "проблем".

Московиси, който управлява икономическото и финансовото портфолио на Комисията, също по този начин прикани Италия да понижи дълга си и да прокара икономическа промяна, вместо да задълбочава недостига.

Бюджетният проект на италианското държавно управление за идната година би трябвало да бъде "надежден като числа", само че и във връзка с "структурните усилия", сподели Московиси.

"Италианската стопанска система се нуждае от реформи", сподели той пред кореспонденти. "Спирането на промените и печатането на пари вместо това няма да избави Италия".

Дългът на Рим сега възлиза на 132% от брутния вътрешен артикул (БВП), което прави Италия втора по величина на съотношението дълг-БВП в еврозоната след Гърция.

"Не можете да живеете с равнище на държавния дълг от 120%", сподели Московиси.

Но евроскептичното държавно управление в Рим, което сплотява крайнодясната Лига и антиелитарното Движение 5 звезди, е подложено на напън да извърши предизборните си обещания и да усили разноските, вместо да понижи недостига си, както бе дадено от предходното държавно управление,

"Има проблем и това е Италия", сподели Московиси. "Ще се съсредоточа повече върху Италия, в сравнение с върху всичко друго".

Италианският напредък е на дъното в еврозоната, а слабата продуктивност на страната е "масивен проблем", разяснява еврокомисарят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР