Мощни експлозии се чуха в Киев рано тази сутрин, а

...
Мощни експлозии се чуха в Киев рано тази сутрин, а
Коментари Харесай

Мощни експлозии в Киев след потъването на крайцера „Москва“


Мощни детонации се чуха в Киев рано тази заран, а сирените за въздушно нахлуване звучаха в цяла Украйна, откакто късно нощес флагманът на съветския Черноморски флот – крайцерът „ Москва “, потъна вследствие на пожар.

Експлозиите наподобява бяха най-мощните в столичния район, откогато по-рано през април съветските войски се изтеглиха от тази част на страната.

Украйна пое отговорност за потапянето на „ Москва “ и сподели, че крайцерът от руско време е бил ударен с ракета. Плавателният съд потъна, до момента в който беше теглен на буксир към пристанище, заяви съветското министерство на защитата.

Повече от 500 моряци бяха евакуирани от кораба, откакто мунициите на борда му експлодираха. Украйна заяви, че е поразила „ Москва “ с противокорабна ракета „ Нептун “, родно произвеждане.

За детонации се оповестява и в южния град Херсон, който – знаете – е следен от съветската войска.

От своя страна Москва упреква украинските сили в обстрел против гранични градове в западната част на Русия.

Преди часове американският президент Джо Байдън съобщи, че скоро ще разгласи кой почитан американски представител ще замине за Киев в символ за поддръжка към Украйна. Според източници от Белия дом това ще е или държавният секретар, или министърът на защитата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР