Мощната зимна буря Малик премина през големи части от Северна

...
Мощната зимна буря Малик премина през големи части от Северна
Коментари Харесай

Мощната буря "Малик" прегази Северна и Централна Европа

Мощната зимна стихия " Малик " мина през огромни елементи от Северна и Централна Европа през почивните дни и лиши живота на минимум четирима души, унищожи къщи и коли, затвори мостове, причини наводнения, спря транспорта, остави хиляди семейства без електричество, съобщават Associated Press и Франспрес.

Силни пориви напразно и значителни дъждове и снеговалежи бяха регистрирани в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, Северна Германия и Чехия. " Малик " доближи до скандинавския район и Северна Германия късно в събота, откакто се реалокира от Англия. Там бурята аргументи безпорядък и материални вреди, и огромни тапи, като удари изключително мощно Шотландия. В Шотландия момче и 60-годишна жена бяха убити в събота от паднали дървета.
Пориви напразно със скорост над 160 км/ч са докладвани в елементи на Шотландия.
В Дания прекалено мощните ветрове с пороен дъжд провокираха краткотрайното затваряне на няколко моста в събота, в това число основния пътен и железопътен мост Ересунд, свързващ Копенхаген и шведския град Малмьо.
Датски медии оповестиха, че 78-годишна жена е починала в следствие от тежки пострадвания, откакто била съборена от вятъра. В прилежаща Германия локални медии оповестиха, че мъж е умрял в събота, откакто е бил ударен от откачил се билборд.

Южните елементи на Швеция също бяха мощно наранени и хиляди семейства останаха без електричество до неделя следобяд. Фериботите до остров Готланд в Балтийско море бяха анулирани поради мощен вятър.

Сериозни вреди на къщи, коли и лодки са докладвани в Норвегия, до момента в който мощният снеговалеж в цяла Финландия аргументи пътни произшествия и наруши придвижването на рейсове и влакове в елементи от страната.

В Северна Германия Хамбург също бе обиден от неприятното време. Прочутият рибен пазар на крайбрежната улица на р. Елба бе наводнен. През Чехия мина вихър с пориви напразно, достигащи тук-там до 185 км/ч Чешката телевизия заяви, че поради стихията без ток са останали 31 000 семейства.

Силният вятър събори дървета и аргументи вреди по електропроводи и сътвори проблеми с превоза в цялата страна.

Съобщава се за умрял човек от срутена стена. Близо до град Бржецлав в югоизточната част на страната паднали дървета блокираха интернационалния експрес Будапеща-Прага.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР