Мощна магнитна буря удари България през последните часове, сочат данните

...
Мощна магнитна буря удари България през последните часове, сочат данните
Коментари Харесай

Главоболие, безсъние, тревога: Мощна магнитна буря удари Земята

Мощна магнитна стихия удари България през последните часове, сочат данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките (НИГГГ). Смущението на магнитното поле на Земята доближи степен 6.5 по 9-степенната канара. Очаква се това да продължи и през уикенда.

" Голяма коронална дупка (в мрачен цвят на слънчевия диск) влезе в геоефективна орбита през вчерашния ден. Това беше предшествано от Слънчево изригване на 20.03.2023 година, което в ранните следобедни часове на днешния ден към този момент аргументи магнитна стихия. Тъмната и празно изглеждаща зона на Слънцето се характеризира с доста по-ниска температура и по-ниска компактност в съпоставяне със заобикалящата я среда. Тя, обаче, заради отворените изолинии на магнитното си поле изпуска горещи газове, които се популяризират в Космоса с висока скорост. Очаква се резултатът от горещата плазма да образува към Земята магнитна стихия, която да продължи и през уикенда ", изясняват от НИГГГ.

Метеочувствителните хора е допустимо да усетят главоболие, отмалялост, незаинтересованост и други разнообразни неразположения. Препоръчително е отбягване на шофирането поради липса на добра централизация.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР