Мощна експлозия разтърси столицата на Сомалия Могадишу в четвъртък, след

...
Мощна експлозия разтърси столицата на Сомалия Могадишу в четвъртък, след
Коментари Харесай

Експлозия разтърси сомалийската столица

Мощна детонация раздруса столицата на Сомалия Могадишу в четвъртък, след което чиновници по сигурността и очевидци оповестяват за разпръснати по земята тела. "Имаше мощен гърмеж - евентуално породен от транспортно средство, натоварено с експлозиви ", споделя Адан Абдикадир от службите за сигурност. "Има както мъртви, по този начин и ранени. "
Свидетели оповестяват за тела, лежащи на оживената улица, съобщи БГНЕС. "Не знам дали са били мъртви или ранени, само че видях няколко души, разпръснати на улицата - някои от тях бяха неподвижни ", споделя Суадо Ахмед, очевидец, който е бил покрай детонацията. Засега никой не е поел отговорност за детонацията. Само че Могадишу постоянно е цел за бунтовниците на Ал-Шабааб, свързани с „ Ал Кайда “, които се борят повече от десетилетие да смъкват държавното управление.
Нападението беше осъществено на многолюден път, минаващ през крайбрежния град, на който има доста офиси и минават доста посещаващи Могадишу хора. Свидетели обявиха пред медии, че няколко коли са били унищожени при детонацията.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР