Морските водорасли помагат за съживяване на мозъка и подобряване на

...
Морските водорасли помагат за съживяване на мозъка и подобряване на
Коментари Харесай

Незаслужено пренебрегвате този продукт, казват учени

Морските водорасли оказват помощ за възкръсване на мозъка и възстановяване на паметта, настояват учените.

Не са осъзнали изгодата
Най-полезното растение съгласно китайските лечители!
Ориз и морски водорасли нори - тайната на дълголетието на японците Ламинария и дребните синьо-зелени водорасли Спирулина са най-употреб...
Прочети повече
От многото разновидности на зелето, най-непопулярното, може би, е морското. Леко солените кафяви водорасли, нарязани на тънки ленти, не се срещат постоянно на празничната софра. И в обикновено време малко хора ги ядат. А би трябвало.

Оказва се, че във връзка с изобилието от потребни свойства този артикул доста превъзхожда по-популярните си събратя - бяло зеле или карфиол.

Според диетолога Дмитрий Горелов, водораслите са една от най-хубавите храни, препоръчвани от лекарите за попречване на болести на щитовидната жлеза и възстановяване на мозъчната функционалност.

Какво прави морските водорасли положителни за вас?

Оказва се, че водораслите са извънредно богати на витамини и минерали, както и на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене.
5 храни с безспорна изгода за здравето ти
Няма човек, който да не е на ясно с от дълго време одобрените правила за по-дълъг и здравословен живот. Спортът, задоволително сън, избягването...
Прочети повече
В този артикул има огромно количество йод. Ето за какво ендокринолозите предлагат да се яде по-често зеле. Също по този начин, във водораслите има: омега-3 мастни киселини, витамини А, К, Е, А, група В, както и минералите фосфор, магнезий, цинк, хром, желязо и натрий.

Благодарение на този собствен неповторим състав, водораслите имат удобен резултат върху мозъка. Освен това, бързо попълнят енергийните запаси и ви обезпечават чудесно здраве. Друго потребно свойство е нормализирането на метаболизма и активизирането на храносмилателната система, означават специалисти.

Прави усещане, че Световната здравна организация предлага на всеки човек да приема от 120 до 150 mcg йод дневно.

Какво ще стане, в случай че в никакъв случай не ядете морски водорасли?

Тъй като този артикул е един от най-хубавите източници на йод, като го елиминирате от диетата, можете да създадете идеални условия за формиране на недостиг на този микроелемент. А неналичието на йод от своя страна се отразява отрицателно на положението на мускулите, сърцето, черния дроб, бъбреците.
Имате махмурлук? Яжте водорасли
Задават се доста празници и е ясно, че с тях идват и доста почерпки... а по-късно и мощен махмурлук. Съставките, съдържащи се в синьо-...
Прочети повече
Според специалистите, в случай че йодният недостиг не се попълни, тъканта на щитовидната жлеза стартира да пораства, което води до образуването на ендемична гуша.

Разбира се, не всички морски водорасли могат да се употребяват, само че в случай че въпреки всичко до момента не сте опитвали и сте любопитни, можете да посетите био магазин или магазин за риза и морски блага, с цел да ви насочат към подобаващия за вас продукт.  Като всяко ново нещо, и това ще ви бъде необичайно първоначално, само че може и да ви хареса.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР