Морските биолози бият тревога, тъй като тълпи от опасни, отровни

...
Морските биолози бият тревога, тъй като тълпи от опасни, отровни
Коментари Харесай

Тълпи от отровни сини дракони атакуват плажовете: не се доближавайте! СНИМКИ

Морските биолози бият паника, защото тълпи от рискови, отровни „ сини дракони “ са изхвърлени на брега по крайбрежието на Тексас. Тези отровни създания рядко се срещат в океана и още повече на сушата, само че този път необикновен брой морски животни бяха изхвърлени на плажа.

Необичайните същества се хранят с отрови от сходно на медуза животно - Portuguese man o` war. Поради броя на отровните сини дракони, изхвърлени на брега, локалните управляващи издадоха изказване, в което предизвестяват летовниците и локалните поданици да не се приближават до синьото токсично създание.

Според морския природозащитник Джейс Тунел от Изследователския институт за крайбрежието на Персийския залив Харт, в случай че наследник змей се почувства застрашен или допрян от човек, той може да освободи жилещи кафези с „ по-силно жило “ от португалския боен мъж, с който се храни, пише Daily Mail.
 плаж пясък наследник змей Тази „ синя вълна “ съгласно откривателите едвам стартира заради мощните югоизточни ветрове на идващата пролет Снимка: Jace Tunnell
Изследователите считат, че тълпите от сини дракони по плажовете на Тексас евентуално се дължат на мощните югоизточни ветрове на идващата пролет, които към този момент са наводнили плажовете на Тексас с токсичните създания. Учените предизвестяват, че вълната от ветрове преди малко е почнала и затова в близко бъдеще може да има още повече същества.

Въпреки необикновено живите си цветове, яркосините дракони могат да бъдат извънредно сложни за забелязване. Морските охлюви нормално доближават дължина от към 2,5 сантиметра, а ярките им цветове съответстват със синьото на океана и небето, което прави тези токсични същества „ майстори на камуфлажа “.

Ако имате шанса да се сблъскате със наследник змей, евентуално ще изпитате мощна болежка, която ще продължи към час, споделя Тунел. Засегнатите може също да изпитат гадене и чувство, като че ли игли драскат кожата. Учените означават, че мъчителните отрови в синия змей, прочут още като охлюв Glaucus atlanticus, са резултат от паразитното му хранене с друго токсично морско животно.

Известно е, че сините дракони не са податливи на токсините на Portuguese man o` war и по тази причина събират това вещество за лична самоотбрана - колкото повече се натрупва, толкоз по-висока ще бъде концентрацията на отрова и толкоз по-болезнена ще бъде офанзивата.

Поради изменението на климата се чака все по-мощни мегаурагани от категория 6 да ударят Мексиканския залив. Преди това мощните ветрове издухаха токсичните животни на брега, само че в този момент, съгласно учените, появяването им ще стане необятно публикувана. Въпреки това, не всички откриватели свързват подобен брой токсични животни с изменението на климата; някои считат, че това не е нищо повече от сезонно събитие.
Така или другояче, съгласно морския биолог доктор Стив Смит от университета " Южен кръст ", за благополучие токсичните сини дракони не постоянно нападат хора. Учените са съгласни, че животните имат способността да жилят, само че също по този начин са уверени, че морските жители няма да вършат това при всяка опция. Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР