Морската спасителна служба на Испания прихвана лодка с имигранти от

...
Морската спасителна служба на Испания прихвана лодка с имигранти от
Коментари Харесай

Бременна жена загина в лодка с мигранти близо до Канарските острови

Морската избавителна работа на Испания прихвана лодка с имигранти от субсахарски и северноафрикански генезис покрай най-източния остров от Канарския архипелаг – Лансароте. На борда ѝ  е имало умряла бременна жена.
Местонахождението на надуваемата лодка е открито след подаден сигнал от различен риболовен кораб, който я е забелязал на към километър от сушата. Тя е прихваната и докарана до брега, покрай столицата Аресифе.
В нея с изключение на умрялата бременна жена е имало още 53 души, измежду които седем дами и трима малолетни.
На пристанището всички оживели са получили здравна помощ и е открито, че тяхното положение е положително. Тепърва ще се обясняват събитията към гибелта на бременната жена.
Това е втората лодка с мигранти, избавени за последните няколко часа в региона на Лансароте. По-рано до брега бе ескортирана още една, с над 50 души на борда, в това число 10 дами и едно дете.
Така общият брой на избавените надвиши 103-ма души единствено за едно денонощие. Местните управляващи за следващ път приканват за по-голяма поддръжка от страна на районното и централното държавно управление в битката с незаконната миграция от Африка, която се усили доста от пандемията насам.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР