Морската резиденция, известна като сарая на Доган на нос „Чукалята“

...
Морската резиденция, известна като сарая на Доган на нос „Чукалята“
Коментари Харесай

Барикадираха сарая на Доган

Морската резиденция, известна като " сарая на Доган " на нос „ Чукалята “ в Росенец е барикадирана, а охранители прогонват през целия ден публицисти и им не разрешават да вършат фотоси на имението, откри инспекция на Флагман.бг.

Днес (09.09 б.р.) ползата към палата на почетния водач на Движение за права и свободи, е засилен, откакто стана ясно, че са издадени пет заповеди за унищожаване на противозаконни здания. Три от тях са на земя, която е обществена държавна благосъстоятелност.

Става въпрос за триетажна сграда, намираща се на самия бряг, двуетажна къща от лека структура, която е издигната на плажната линия и дребна сглобяема структура, употребена от пазачите на комплекса.

Другите две заповеди са за здания и уреди, намиращи се на земя, благосъстоятелност на „ Хермес Солар “. Една от тях е оранжерията, където Ахмед Доган самичък се хварелеше пред една от малките екрани, че отглеждал рози и още една постройка, намираща се в частния имот.

Заповедите са издадени на 20 август от зам.-кмета на Бургас по строителството Чанка Коралска, а на 1 септември, след спазването на всички процедури, са залепени по противозаконните здания.

Репортер на Флагман.бг през днешния ден извърши инспекция на място. Установихме, че имението е барикадирано от всички страни – с цел да не се обезпокояват жителите му. Дори до храстите с рози зад които надничаше Доган и разговаряше с протестиращи, към този момент е вдигната железна ограда.

Пътят край морския сарай на Доган не може да бъде легализиран, ще го махат?
Охранителите са по този начин инструктирани, че щом видят публицист, се залепят за него и го следват на всяка стъпка, предупреждавайки, че нямат право да снимат Сарая, а единствено противозаконните постройки за които са пристигнали. Екип на национална телевизия, който е отишъл по-рано през днешния ден, е бил пропъден с мощна полицейска сирена.

„ Има камери, които ни гледат. Ако ви позволи, ще имат проблем – може да ме уволнят “, споделя един от охранителите – мъж на към 60 години, който е с горнище, брандирано с името на частна охранителна компания. Друг пък изрично не разрешава да се влиза с автомобил по общинския път – можело единствено пеш, само че не и с кола. Единственият, който необезпокоявано влезе, към 15:30 часа, е прочут строител от Бургас, придружаван от бизнес сътрудник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР