Морковите са богати на много хранителни вещества, което ги прави

...
Морковите са богати на много хранителни вещества, което ги прави
Коментари Харесай

5 причини да ядете повече моркови

Морковите са богати на доста хранителни субстанции, което ги прави изключително потребни за здравето на индивида. Историците считат, че те са култивирани от гърците и римляните, загатват се от Плиний Стари и са оценени от император Тиберий. Те са потребни и сигурно заслужават място в нашето меню. Вижте здравословните изгоди от морковите в канала във vbox7:

1. Подобряват зрението

Сигурно като сте били дребни сте чували от родителите си, че в случай че ядете моркови, ще започнете да виждате по-добре. Това е правилно, защото морковите са източник на мощния антиоксидант бета каротин . Тялото го трансформира във витамин А, който въздейства удобно върху зрението.

2. Забавят стареенето

Високото равнище на бета каротин в морковите играе ролята на антиоксидант , който оказва помощ за забавянето на стареенето на клетките.
 моркови iStock/Getty Images

3. Защитават зъбите и венците

Морковите отстраняват плаки и частици от храна по зъбите. Освен това минералите в морковите предотвратяват увреждането на зъбите.

4. Допринасят за здравето на кожата

Витамин А и антиоксидантите защищават кожата от неподходящото влияние на ултравиолетовите лъчи.
 моркови iStock/Getty Images
5. Детоксикират тялото

Голямото количество антиоксиданти оказват помощ за премахването на нежеланите отрови от тялото. По този метод се понижава риска от развиване на голям брой болести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР