Морето само по Южното Черноморие вече взе пет жертви това

...
Морето само по Южното Черноморие вече взе пет жертви това
Коментари Харесай

Вижте как трябва да процедирате, ако ви повлече мъртвакът навътре към морето ВИДЕО

Морето единствено по Южното Черноморие към този момент взе пет жертви това лято досега. Преди дни жена се удави на плажа в Приморско, а през същия ден мъж не съумя да излезе от водата в " Слънчев бряг ". В края на предходната седмица трима души откриха гибелта си в морето в Ахтопол, осведоми Нова телевизия.

Август е месецът, в който морето се трансформира и се появява мъртвото неспокойствие. От началото на седмицата бурният вятър сътвори много работа на водните спасители, които изнемогват да карат хората да не рискуват.

" При мъртво неспокойствие хората не би трябвало да влизат във вътрешността в морето. Ако към този момент са го създали обаче, би трябвало да излизат напряко - т.е. диагонално, с цел да не ги тегли морето право във вътрешността ", сподели инструкторът от БЧК Васил Алексиев.

Концесионерът на плаж " Крайморие " Николай Димитров означи, че при мъртвото неспокойствие водата е видимо спокойна. " Вълната е дребна, без височина, само че когато се влезе в морето, човек усеща под краката си доста мощно издърпване на пясък и стартира да потъва в него. Веднага би трябвало да се излезе на брега ", добави той.

Водните спасители са безапелационни, че преди влизането във водата на чужд плаж е добре да се потърси информация от тях за особеностите на мястото. А в случай че въпреки всичко се стигне до обстановка, при която морето ни дръпне, разпоредбите са ясни - най-важното е самообладанието. Спасителите молят при потребност да се вика за помощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР