Морето изхвърли два мъртви кита на един и същ участък

...
Морето изхвърли два мъртви кита на един и същ участък
Коментари Харесай

Два мъртви кита изхвърли морето на брега на Бангладеш

Морето изхвърли два мъртви кита на еднакъв сектор от бреговата линия на Бангладеш за два дни, оповестиха чиновници. Те изричат догатки, че китовете са станали жертва на замърсяване на морето.

Длъжностни лица обявиха, че вторият, доста по-дълъг кит е изхвърлен на плажа Химчари, отвън курортния град Кокс Базар, сутринта в събота, единствено ден откакто трупът на различен кит е открит на два километра от мястото.

" Намереният през днешния ден кит е дълъг минимум 16 метра. Той тежи 3-4 тона ", сподели Джахирул Ислам, изпълнителен шеф на основания в Базар Marine Life Alliance, пред AFP.

Ислам сподели, че китовете биха могли да бъдат убити при конфликт с транспортен съд, плаващ в Бенгалския залив, или да са починали след ястие на пластмаса, която затрупва морето.

" Основно считаме, че двата са починали от консумация на пластмаса и нечисти предмети. На гърба на втория кит има диря от пострадване. Подозираме, че може да е бил ударен от високоскоростен катер ", сподели Ислам.

Мохамад Шахидул Алам, професор в Института по морски науки и риболовство, съобщи, че елементи от Бенгалския залив са съществено нечисти и това може да е довело до гибелта на животните.

Говорител на отдела за околната среда и горите в Бангладеш съобщи, че неговите откриватели са събрали проби от труповете за проучвания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР