Мораториум върху разкриване на нови болници до изграждане на Национална

...
Мораториум върху разкриване на нови болници до изграждане на Национална
Коментари Харесай

Хинков въвежда мораториум върху разкриването на нови болници

Мораториум върху откриване на нови лечебни заведения до създаване на Национална здравна карта предлага здравният министър проф. Христо Хинков. В здравна комисия, той показа целите си и екипа си.

Заплашително доста е повишено доплащането за здраве от страна на пациентите. Затова и ще се промени закона за здравното обезпечаване.

Въвеждане на профилактичен календар, възнамерява министърът. Той желае да се усилят средствата за профилактика и да се усили присъединяване на популацията в профилактиката.

Хинков желае изнасяне на клинични пътеки в извънболничната помощ. Необходимо е да се направи разбор на клиничните пътеки, а Хинков се разгласи за приближаване до идеята за диагностично-свързани групи. Изготвяне на задание за създаване на национална детска болница е измежду целите на здравния министър. Във всеки регионален град би трябвало да има център за психологично здраве, по мнението му.

Нужно е да се изградят и центровете за лекуване на инсулти. Здравната карта, която е направена сега, не дава изясненост за потребностите в даден район. Затова и новият министър желае да се промени правилото на създаване на здравната карта. Хинков ще прави разбор на човешките запаси в опазването на здравето.

Преди съвещанието пред медиите той разясни, че приоритет остава и проектът за нови коли за спешна помощ за незабавната помощ по Оперативна програма Региони в напредък. Ще би трябвало да довършим плана с пари от държавния бюджет и може и да връщаме евросредства. 42 високопроходими коли за спешна помощ ще бъдат закупени до края на годината, стана ясно от коментара му.

Следващата седмица ще в готов докладът за болница " Лозенец ", където бе открит първокласен апартамент.

Готов е одитът в " Майчин дом ". Нещата са много комплицирани там, сподели Хинков, само че не стана ясно дали има желание да сменя шефа на болничното заведение. Одитът демонстрира, че " Майчин дом " е в положително финансово положение.„

Кръв, пот и сълзи дава обещание Хинков на екипа си, който се надява скоро да бъде образуван. Системата ни работи добре до достъпа до експерта, регистрира той във връзка с достъпа до опазване на здравето на пациентите.

Здравният министър е обезпокоен, че не се готвим за последваща пандемия.

За взривения язовир " Каховка "  той счита, че колкото по-малко се приказва, толкоз по-добре за бизнеса и още веднъж акцентира, че няма заплаха от болест у нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР