Морален и стратегически дълг е да се защитят цивилните в

...
Морален и стратегически дълг е да се защитят цивилните в
Коментари Харесай

Лойд Остин: Опазването на цивилните в Палестина е морален дълг

Морален и стратегически дълг е да се защитят цивилните в Палестина във войната сред Израел и Хамас. Това съобщи шефът на Пентагона Лойд Остин, представен от Ройтерс. Той означи, че филантропичната рецесия в Газа се влошавал с всеки минал ден.

Остин направи коментара си по време на среща с министъра на защитата на Израел Йоав Галант в Пентагона.

По думите му в Газа броят на цивилните жертви е прекомерно огромен, а количеството на филантропичната помощ е прекомерно малко. Газа страда от филантропична злополука и обстановката става още по-лоша, акцентира той.

Израелският министър на защитата също се срещна със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан. Според Съливан Израел би трябвало да усили потока от филантропична помощ за Газа. Галант дискутира с шефа Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс обстановката с държаните от Хамас заложници.

Израелският министър на защитата посочи значимостта на връзките на Съединени американски щати със сигурността на страната му и поддържането на качественото военно преимущество на Израел в района, в това число въздушния му потенциал. Ние споделяме 100% от стойностите и 99% от ползите със Съединените щати, разясни той.

Отношенията сред Бенямин Нетаняху и Джо Байдън се обтегнаха поради плануваната от Израел атака в Рафах.
 Съединени американски щати упорстват Израел да се въздържа от военна интервенция в Рафах
Съединени американски щати упорстват Израел да се въздържа от военна интервенция в Рафах

Срещата им в Съединени американски щати се организира, откакто стана ясно, че пътуването на делегацията на Израел за разискване на опасенията на Вашингтон е било отменено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР