Монца победи Сасуоло като гост с 2:1 в първия мач

...
Монца победи Сасуоло като гост с 2:1 в първия мач
Коментари Харесай

Валентин Антов остана резерва при шампионатна победа на Монца

Монца победи Сасуоло като посетител с 2:1 в първия мач от 36-ия кръг на Серия А. Доменико Берарди даде задатък на домакините, само че гостите стигнаха до поврат с попадения на Патрик Чурия и Матео Песина.

През първото полувреме домакините бяха по-активни в напред във времето. Натискът им се отплати в добавеното време на първата част, когато получиха дузпа след намесата на ВАР за игра с ръка на Армандо Ицо. Доменико Берарди извърши тъкмо 11-метровия углавен удар. Той означи 10-ото си попадение за сезона и се трансформира в третия футболист, който бележи най-малко 10 гола в четири следващи сезона в Серия А, след Чиро Имобиле и Лаутаро Мартинес.

След почивката възпитаниците на Рафаеле Паладино възобновиха равенството. Самуеле Бириндели подаде паралелно на голлинията към Патрик Чурия, който стреля от придвижване за 1:1.

Нещата за Сасуоло се усложниха в 68-ата минута, когато Руан Тресолди получи втори жълт картон за изострен шпагат в краката на Дани Мота и бе изпъден.

Футболистите на Монца се възползваха от численото си предимство на терена в 3-ата минута на добавеното време. Капитанът на отбора Матео Песина бе изведен в наказателното поле и с удар по диагонала оформи крайния резултат.



Монца заема 8-ата позиция в класирането с актив от 52 пункта. Сасуоло остава на 13-ото място в подреждането с 44 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР