Монтират ударно атракционите за Празника на града по алеите на

...
Монтират ударно атракционите за Празника на града по алеите на
Коментари Харесай

Монтират ударно атракционите на Кенана СНИМКИ

Монтират стремително атракционите за Празника на града по алеите на парк " Кенана " в Хасково. Работници, част от които и малолетни разтоварват и сглобяват люлките, гондолите, влакчетата и другите атракциони тази заран. Закъсняхме с преместването ни този път. Панаирите на Димитровград и Хасково са един след различен и би трябвало стремително да се преместим в регионалния град, изясни един от младежите.

Цяло лято бяхме на морето, в Ахтопол, само че тази година сезонът там беше доста по-слаб от предходните, оплака се и негов сътрудник.

Ние сме от " Лунапарк Хасково " имаме да сглобяваме влакче и гондола, споделиха група млади момчета. Вчера започнахме, само че не можахме да приключим поради огромната горещина. Днес сглобяваме релсите и вечерта започваме работа. В Димитровград атракционите ни костваха по 4 лв., само че тук може да вдигнем цената на 4,50 или 5 лв., според от конкуренцията и търсенето. И ние бяхме на морето юли и август, само че този сезон беше едва. Сега разчитаме на панаирите да изкараме някой лев за зимата. Цялото семейство се устояваме с работата в лунапарка. Затова ни оказват помощ и дребните братчета, които са на 13 и 16 години. Сглобяването на релсите е сложна и тежка работа, изяснява изрусен мургав юноша. Братчетата ми вървят на учебно заведение, само че аз приключих 10 клас и ми стига, по-добре е да работя и да си взема живота в ръцете, прибавя той. Наричат ни Малките, тъй като всички във семейството сме дребни на растеж, аз съм най-голям, а съм едвам 1,70 м., прибавя той. Братовчед му споделя, аз съм по-висок, само че и повече ме мързи да работя, изключително освен това слънце.

Тази година ще има повече атракциони на панаира в Хасково, може би поради слабия сезон на морето въртележките си сглобяваха и панаирджии от Ямбол и Монтана. Точно сред тях породи и спор за дължината на местата, които са заплатили и ще употребяват. Аз имам 100 метра за моите люлки и блъскащи колички и желая да бъдат на точното си място, изясни ямболлията. Напрешението обаче незабавно беше потушено от чиновници КОРЗ. Служителите от общината въоръжени с 50 метрови ролетки мериха отначало местата.

Някои от хората, които обикаляха и гледаха монтирането на атракционите се чудеха на лодката в празното и порутено езеро в парка, а други се възползваха от водоноската с чиста вода за пиянство, която непрекъснато стои до вечно пресъхналото езерце с водните колела, което беше едно от обичаните места на хасковлии в епохата на развития социализъм.

Още от довечера жителите на регионалния град ще могат да се повозят на гондолите, влакчетата и люлките и да похапнат от обичайните памуци, локуми и казанлъшки понички, дадоха обещание панаирджиите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР