Монтана победи с 2:0 Бдин /Видин/ в дербито на Северозапада

...
Монтана победи с 2:0 Бдин /Видин/ в дербито на Северозапада
Коментари Харесай

Монтана победи Бдин с 2:0 /снимки/

" Монтана " победи с 2:0 " Бдин " /Видин/ в дербито на Северозапада на 11-ия кръг на Втора лига.
След добра офанзива " Бдин " откри резултата в 4-ата минута, само че голът на Валдемар Лашков бе анулиран поради засада. Монтанци се хвърлиха да търсят гол, като в 17-тата минута гредата избави гостите след удар на Франк Ландри. Богдан Костов центрира от дясно в 19-ата минута и с глава Антон Тунгаров прати топката в мрежата на Иван Василев за 1:0. Малко по-късно Владислав Цеков пропусна да усили преднината. В 43-та минута Николай Цветков – Демона стреля от надалеч, само че не затрудни стража на домакините Васил Симеонов.
" Монтана " стигна до нов гол след дузпа, отсъдена за нарушаване на Кристиян Вълков против Владислав Цеков. В 59-ата минута от бялата точка капитанът на " Монтана " Димитър Буров бе прецизен за 2:0. Преди срещата президентът на " Монтана " Румен Панайотов връчи плакет на основния арбитър Александър Вангелов за дебютния му мач в професионалния футбол.
" Бдин " бе подкрепян от 50-ина почитатели на стадион „ Огоста ".
" Нямахме концепция да се затворим, искахме да си сверим часовниците с един тим, който е много по-надпред от нас в класирането, който не обявява, само че е един от кандидатите за промоция в Първа лига. На моменти успяхме да си прокараме концепциите, изключително когато ни анулираха гол направихме доста стойностна офанзива. Дали е имало засада - ще го гледаме, противоречива е обстановката. Получи се открит мач, двата тима търсеха да играят бърз футбол, това нещо би трябвало да се поддържа, тъй като през днешния ден мача имаше стойност, в сравнение с да се поддържат други тимове, които единствено ритат топката ", разяснява след срещата наставникът на " Бдин " Живко Желев.
Треньорът на " Монтана " Николай Митов остана удовлетворен от успеха:
" Очаквах подобен дуел предвид на това, че се събраха през 4-5 дни мачове. Важни са трите точки. Момчетата изиграха мача по този начин, както искахме. Имам някои забележки, само че отлично за старанието и за волята за победа, това е най-важното. Характерът на един тим се построява с победи. Много е значимо в този момент да ги възстановим, имаме дълъг път до Петрич. Но по този начин ще е. Ще бъда доста благополучен, в случай че мога да разгадавам на всички, тогава ще има дълбочина. Но в такива моменти се построява характерът на тима - да свидлив зъби, влизат и млади да играят. "

" Монтана " – " Бдин " 2:0 /1:0/

1:0 Тунгаров /19/
2:0 Буров /59-дузпа/

" Монтана ": Симеонов, Костов, Динев, Буров /к/, Илиев, Франк Ландри, Каменов /77- И. Тодоров /, Тунгаров /77 - Атанасов/, Вл.Цеков /82 - Обисса/,  Ал. Тодоров, Кевин Беманга /65 – Чатов/

" Бдин ": Василев, Стоянов, Айтов /52- Цеков/, Иванов, Вълков, К. Цветков /к/ /68 - Станимиров/, Н.Цветков, Коцев, Лашков /68 - Захариев/, Тодоров, Ушагелов / 79 – Соколов/

Жълти картони:  Чатов  /Монтана/; Ушагелов, Вълков, Цеков /Бдин/

Главен арбитър: Александър Вангелов
Помощници: Костадин Тановчев, Венелин Иванов

Стадион „ Огоста ": 1000 зрители
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР