Моноспектакълът Полетът на къртицата“ на Полина Христова взе две награди

...
Моноспектакълът Полетът на къртицата“ на Полина Христова взе две награди
Коментари Харесай

Моноспектакъл на Полина Христова взе два приза в Полша

Моноспектакълът „ Полетът на къртицата “ на Полина Христова взе две награди от театралния фестивал в полския град  Ломжа, оповестиха от екипа на постановката. Веселка Кунчева сграбчи премията за постановка, а Полина Христова - за актьорско майсторство. 

Ломжа е град в Североизточна Полша. Кукленият спектакъл там е основан през 1987 година, а фестивалът стартира на идната година. 



Премиерата на моноспекакъла „ Полетът на къртицата “ е през март 2022 г.  Представлението е на театралната компания Puppet`s lab, в чиято основа е тандемът на режисьорката Веселка Кунчева и сценографа Мариета Голомехова.

Текстът е на Полина Христова, а стиховете и режисурата - на Веселка Кунчева. Сценографията и куклите са напълно направени от Мариета Голомехова. Музиката за спектакъла написа Милен Апостолов. Хореографията е на Надежда Дичева.

" Идеята за представлението се ражда по време на пандемията и метода, по който тя въздейства на човешката душeвност. Спектакълът преглежда страховете, които потискат същността на хората, и поради тях забравяме кои сме, губим се в себе си, до момента в който най-сетне не ни обхванат ", описват от екипа.



" Полетът на къртицата “ е пояснение в обич към страховете, които си сътворяваме. Отглеждаме ги като дребни деца, храним ги с душите си, с фантазиите си, с копнежите си. Докато не пораснат и не ни обхванат ", споделя режисьорът Веселка Кунчева. Тя добави, че историята в огромна степен е автобиографична.

" Полетът на къртицата " би трябвало да стигне до всеки човек, показа още Веселка Кунчева, тъй като няма човек, който да няма страхове, който да не се съмнява в себе си, който да не изпада в алтернативи, който да не се поддава. За това и този театър е " огледало " за нашите страхове и даже може да ни помогне да погледнем нещата в профил и да си кажем " мога ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР