Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права

...
Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права
Коментари Харесай

Мониторинговата група на ЕП ще обсъжда извънредно България

Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права на Европейския парламент ще разиска на изключително съвещание обстановката в България.

Това заяви евродепутатката Елена Йончева, която е единственият й български член.

Заседанието е планувано за 13 юни в Страсбург. Очаква се да бъдат поканени за чуване представители на Министерство на правораздаването, на прокуратурата и на неправителствени организации.

Решението за изключителна полемика за България е взето на постоянното съвещание на групата, която е част от парламентарната Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. Целта е евродепутатите да бъдат осведомени с последните развития, свързани с върховенството на закона у нас.

Това са измененията в Закона за правосъдната власт, неочакваното развиване по каузи, които Европейският парламент следи от години, както и записът от съвещанието на ПП-ДБ, на който Кирил Петков приказва за поддръжка от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР